I Am So Sorry

Een krachtig en hartbrekend antinucleair manifest over de gevolgen van kernenergie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Er is van deze film geen trailer beschikbaar.

In een tijd waarin kernenergie mogelijk weer als alternatief voor fossiele energie gezien wordt, voert Liang Zhao ons op indringende wijze langs de delen van de wereld die de meeste gevolgen ondervinden van nucleaire ongelukken. Het resultaat is profetisch panorama met onverwacht poëtische momenten.
 “Hartverscheurende antinucleaire wake-up-call”

★★★★ NRC

 


 

Desolate landschappen en overwoekerde ruïnes in Kazachstan, verlaten huizen van bewoners in Tsjernobyl en Fukushima en de spookachtige ondergrondse tunnels in Finland waar hoogradioactief afval de komende duizend eeuwen opgeborgen moet worden. Aan de hand van ontroerende ontmoetingen en intieme momenten met slachtoffers uit besmette dorpen maakt Zhao de gevolgen van nucleaire risico’s voelbaar en wordt een menselijk tegenwicht geboden aan de verstilde dreiging.

I Am So Sorry is een even prachtig als verschrikkelijk documentair gedicht dat ons laat nadenken over de catastrofale gevolgen van ons streven naar vooruitgang. Het is een verontschuldiging aan de wereld, de natuur en de toekomstige generaties. I Am So Sorry ging in 2021 in première in de nieuwe Cinema for the Climate-sectie van Cannes.
 


 

“Een welkom en indrukwekkend moment van reflectie over hoe we als mens omgaan met krachten die groter zijn dan onszelf” ★★★★ NRC

“Een poëtisch-pessimistische kijk op kernenergie” ★★★ Trouw

“Een diep melancholische schets van de staat van de wereld” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.