I Am Greta

Een intiem portret van de wereldberoemde klimaatactivist Greta Thunberg

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Een 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens van haar ouders in, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaatcrisis op de agenda te zetten. Dat lukt, en hoe.

I Am Greta is een zeer persoonlijke documentaire waarin regisseur Nathan Grossman de inmiddels wereldberoemde Greta Thunberg van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie. De film vertelt het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten: een verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen zoals je zelden zag.

“Een intieme, inspirerende documentaire” ★★★★ Trouw

“Als de documentaire ergens in slaagt, dan is het wel in de ontmanteling van het idee dat Thunberg door een hogere hand wordt aangestuurd.” – Volkskrant

“Een geslaagd eerbetoon aan de zeventienjarige Greta Thunberg” – de Filmkrant

Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.