Honeyland

Oscargenomineerde, visueel verbluffende film over evenwicht tussen mens en natuur

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen.

Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel.

De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

De documentaire van Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov heeft maar liefst twee Oscar-nominaties in de wacht gesleept: in de categorie Beste Documentaire én Beste Buitenlandse Film.

Honeyland is een wonder van een film over de omgang met de natuur en met elkaar. Een verhaal om stevig in je hart te sluiten.” ★★★★★ Trouw

“Een volkssprookje in de vorm van een documentaire” ★★★★ de Volkskrant

“Gloedvol, zoetzuur, scherp observerend documentairedebuut, dat al een scheepslading festivalprijzen won” ★★★★ VPRO Cinema

“De visuele kracht laat Honeyland uitstijgen boven een gewoon portret.” – de Filmkant


Picl Poule: NL-MKD
Speciaal voor iedereen die veel liever een film kijkt dan een wedstrijd, heeft Picl dit EK de beste Europese duels geselecteerd. Films van Nederlandse bodem én uitspelers vormen samen een divers programma om de komende weken je filmhart bij op te halen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.