Hilversum in zwart-wit

Hoe Hilversum groeit in vijftig jaar (1924-1974), ter ere van zijn zeshonderdjarig jubileum

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Van deze film is geen trailer beschikbaar

Hilversum in zwart-wit geeft een beeld van Hilversum in de periode 1924-1974. Aan de hand van amateuropnames en fragmenten uit Polygoonjournaals uit die periode toont de film hoe Hilversum vanaf zijn vijfhonderdjarig bestaan in 1924 groeit tot een stad van honderdduizend inwoners.

Koningin Wilhelmina en prinses Juliana vereren Hilversum in het jubileumjaar met een bezoek en een rijtoer door de stad. Het zijn de oudste bewegende beelden van Hilversum. De film laat vervolgens de hoogtepunten zien van vijftig jaar groei zoals de ontwikkeling tot Radiostad, de opening van het raadhuis van Dudok en de verwelkoming van de honderdduizendste inwoner. Ook zijn er opnames van de Duitse bezetting en de vreugde bij de bevrijding. Ten slotte geeft de film een beeld van het dagelijks leven waarin is te zien hoe Hilversum in deze periode verandert.

Hilversum in zwart-wit is een productie van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk ter gelegenheid van het zeshonderdjarig jubileum van Hilversum. Eerder produceerden zij Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940-1945. Met dank aan Gemeente Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Kijk hier voor de vertoningen van Hilversum in zwart-wit in Filmtheater Hilversum.

  • Still van de documentaire Hilversum in zwart-wit

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.