Femi

Intense, spannende en meeslepende Nederlandse film over je demonen verslaan

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Dennis verwacht een baby maar echt ruimte om gelukkig te zijn heeft hij niet, want zijn hoofd zit vol depressieve gedachten. Hij ontdekt een oplossing om van zijn demonen af te komen, maar dat zal hem ook wel wat kosten.

Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis weer terug in bij zijn moeder in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord en door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger.

Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt. Om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Femi is een intens speelfilmdebuut van regisseur Dwight Fagbamila, met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • NFF Debuutcompetitie

    Ontdek nieuw Nederlands filmtalent met deze denderende debuutfilms

    Bekijk programma
  • Gouden Kalf Selectie

    De mooiste Nederlandse films van het jaar, die kans maken op een Gouden Kalf

    Bekijk programma