Emotional Girl & Doestet Daram

Laat je verrassen door twee korte AWARE films van opkomende makers, voor €1,99

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Laat je verrassen door twee korte films van opkomende makers, gerealiseerd binnen het AWARE talentontwikkelingstraject. In Doestet Daram zoeken een vader en zoon toenadering tot elkaar. En in Emotional Girl probeert een jonge vrouw uit haar comfortzone te stappen.

1. Doestet Daram – Parham Rahimzadeh – 7′
Inclusief Q&A met de makers
Wanneer de moeder van Farid overlijdt, wordt hij met zijn vader Dariush in het diepe gegooid. Ze hebben nooit een hechte band gehad en dit escaleert wanneer Farid het lievelingslied van zijn moeder voor Dariush wil spelen. Wat begint als een simpele handeling eindigt in een uitbarsting van emoties. Doestet Daram is Farsi voor “Ik hou van je.”

Parham Rahimzadeh werd in 1990 geboren in de woestijn van Ahwaz, Iran, groeide op in de betonnen jungle van Schiedam en Rotterdam en strandde in Amsterdam vanwege de liefde. Hij was baby-asielzoeker, straatschoffie, student, ondernemer en fiscalist, maar wil zich met het maken van film ontpoppen tot de verhalenverteller die hij altijd al wilde zijn.

2. Emotional Girl – Nohaila Gamah – 8′
Inclusief Q&A met de makers
Amina is een succesvolle CEO die niet graag haar emoties aan de buitenwereld laat zien. Als ze een weekendje langs gaat bij haar vriendin Keke, die het tegenovergestelde is van haarzelf, voelt Amina een aantrekkingskracht tot de gouden danspaal die midden in de woonkamer staat. Naarmate de avond vordert wordt Amina steeds meer uitgedaagd om uit haar comfortzone te stappen en haar kwetsbaarheid te omarmen. Amina wordt gespeeld door actrice Sinem Kavus, die onlangs een Gouden Kalf won voor haar hoofdrol in Mocro Maffia: Meltem.

Nohaila Gamah is een regisseur en scenarioschrijver die stilistische video’s, documentaires en films maakt waarin verschillende filmgenres worden gemixt. Daarbij focust Nohaila op het maken van nieuwe verhalen die de normatieve beelden van vrouw/man/mens-zijn verbreden. Met haar debuutfilm Emotional Girl is ze geselecteerd voor de NFF Debuutcompetitie 2022.

Over AWARE
AWARE is een talentontwikkelingstraject dat ‘bottom up’ op zoek gaat naar makers – verhalen vertellers – die niet vanzelfsprekend de industrie binnen rollen. Om zo nieuwe verrassende verhalen te vinden en kansen te geven waar die niet vanzelfsprekend zijn. Binnen dit jaarlijks terugkerende traject worden met een professionele crew twee korte films gemaakt, waarmee de makers nieuwe deuren kunnen openen. Tijdens de draaiperiode krijgen een viertal stagiaires de kans om mee te lopen met een head of departement. De AWARE-films kwamen tot stand in samenwerking met De Ontmoeting, EYE// MovieZone en Millstreet Films.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.