Emily

Emma Mackey bewijst zichzelf als steractrice in deze biografie van auteur Emily Brontë

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wuthering Heights is niet zomaar een boek dat op de leeslijst stond voor het vak Engels. Het is een provocatief meesterwerk van de revolutionaire auteur Emily Brontë. In dit biografische kostuumdrama wordt de schrijfster fantastisch gespeeld door Emma Mackey, bekend van de serie Sex Education.
 “Meeslepend”

★★★★ NRC

 


 

In Emily volg je de tegendraadse Emily Brontë, een Engels meisje met grote dromen. Ze wil namelijk schrijver worden, maar dat is in het Engeland van de negentiende eeuw zeker niet vanzelfsprekend. Heel haar leven bewandelt ze met tegenzin het pad dat voor haar is uitgetekend: geboren worden, nederig zijn, trouwen, kinderen krijgen en dat is het. Wanneer ze plots liefde vindt, helpt die haar om een ander pad te kiezen, het pad van de vrijheid. En zo gezegd zo gedaan: ze schrijft Wuthering Heights, tot op de dag van vandaag een meesterwerk en destijds een provocatief feministisch protest.

Emma Mackey schittert als de onzekere waaghals Brontë, terwijl het verhaal en de kostuums glansrijk overtuigen. Emily is een romantisch, emancipatorisch kostuumdrama op en top.
 


 

“Mooie vertolking van actrice Emma Mackey” ★★★★ Trouw

“Het sterkst zijn de poëtische scènes” ★★★★ VPRO Cinema

“O’Connor vertelt met een bijzonder muzikaal gevoel” ★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.