Deux

Teder drama over twee gepensioneerde buurvrouwen en hun geheime liefde

Deze film is niet meer beschikbaar

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen.

In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen in het openbaar. Madeleine en Nina genieten van de dingen van alledag en bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

“Het onvoorspelbare Deux is als een alsmaar uitgestelde dans voor twee hunkerende zielen.” ★★★★ de Volkskrant

“Heel mooi hoe de Italiaanse ­regisseur Filippo Meneghetti […] gefocust blijft op het gevoelsleven van de vrouwen en de actrices alle ruimte geeft.” ★★★★ Trouw

“Filmmaker Filippo Meneghetti toont in zijn knappe speelfilmdebuut hoe fragiel grote liefdes zijn.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.