Descending the Mountain

Wat gebeurt er als je magic mushrooms aan ervaren Zen beoefenaars geeft?

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Precies 50 jaar nadat magic mushrooms officieel verboden werden, zetten psychiater Franz Vollenweider en Zen meester Vanja Palmers een legaal wetenschappelijk experiment op. In een klooster op de top van Mount Rigi in Zwitserland nemen ervaren Zen beoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt de magische paddenstoelen.
 “Een hallucinerende ervaring”

★★★★ NRC

 


 

Terwijl anno 2021 de meeste onderzoeken met psychedelica zich vooral richten op de veel belovende medische toepassingen ervan, gaan Frans en Vanja een stap verder. Descending the Mountain is een betoverende getuigenis van innerlijke klimaatverandering die ons laat zien hoe psilocybine een revolutie teweeg kan brengen in het verbeteren van de geestelijke gezondheid en onze band met onze omgeving kan versterken. Ga mee op een reis van mystieke onthullingen door middel van paddo’s en meditaties.

Regisseur Maartje Nevejan (Ik ben er even niet) werkt samen met andere kunstenaars om met artificial intelligence, animaties en een hallucinerende soundscape een psychedelische ervaring op te roepen bij de toeschouwer.
 


 

“Verleidt de kijker om de blik te verruimen” ★★★ de Volkskrant

“Fantastisch is de scène waarin de bloes van de wetenschapper midden in een interview tot leven komt met ontspruitende kaalkopjes.” ★★★★ NRC

“Dromerige documentaire […] met aantrekkelijke vorm” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.