De Koninklijke Republiek

Ontdek het kloppende hart van het Concertgebouworkest: het slagwerk

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ze staan nooit in de schijnwerpers, maar zijn absoluut onmisbaar: de slagwerk- en paukensectie. Slechts een heel select groepje muzikanten is virtuoos genoeg om het kloppende – of eerder slaande – hart van het Concertgebouw in leven te houden. Daarom wordt dit select groepje ook wel de ‘republiek van het slagwerk’ genoemd. Een fascinerend inkijkje in een exclusieve wereld.
 “Hoe dichterbij je komt, hoe interessanter het wordt”

★★★ NRC

 


 

Slagwerk en pauken zijn tijdens concerten alleen echt te horen tijdens luide passages, maar ze zijn onmisbaar voor het geheel. Filmmaker Carmen Cobos volgde de muzikanten achter de pauken, triangels en marimba’s van één van de beste orkesten ter wereld: het Concertgebouworkest. De vaardigheden van deze muzikanten zijn zo divers en uniek, dat in het 135-jarig bestaan ​​van het orkest slechts 26 musici virtuoos genoeg werden geacht om deel uit te kunnen maken van dit team. Maar binnenkort moet de eerste paukenist op pensioen en dreigt het kloppende hart uit zijn ritme te vallen. Want wie kan deze groep hechte en virtuoze musici aanvullen?

De Koninklijke Republiek is een boeiende feelgoodfilm over vriendschap, vakmanschap en muziek.
 


 

“Een wereld van traditie en oneindige aandacht voor detail” ★★★ de Volkskrant

“Een hartverwarmende blik op het Koninklijk Concertgebouworkest die de kijker niet alleen anders doet kijken naar een orkest, maar vooral anders doet luisteren” – Het Parool

“De underdogs van het Concertgebouworkest blijken aangenaam gezelschap” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.