De Belofte van Pisa

Winnaar Gouden Kalf Beste Acteur

Deze film is niet meer beschikbaar

Winnaar Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur.

Sprankelende verfilming van bestseller van Mano Bouzamour over het vinden van je eigen pad.

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sams tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen, is de strenge docent Fred Morenissen zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten.

Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school zal afmaken en belooft hem op zijn beurt hierbij te helpen. Maar op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sams verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen.

Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

De Belofte van Pisa, geregisseerd door Norbert ter Hall (A’DAM-E.V.A., Mi Vida), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mano Bouzamour.

“Met name in hun huizen, kunstcollecties en zwembaden voelt de film zich visueel thuis. Daar legt de zon een gouden patina over het leven. Daar is elke kus een eerste.” ★★★★ NRC Handelsblad

“El Hamus, zoon van acteur Sabri en jongere broer van regisseur Shady (‘De libi’), is de absolute blikvanger van een film over verlies en loslaten die tegelijkertijd stuitert van levensenergie.” ★★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.