Dalva

Deze verpletterende Belgische debuutfilm is een omgekeerde coming-of-age

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voordat Emmanuelle Nicot aan haar speelfilmdebuut begon, dompelde zij zich onder in de wereld van tieners die uit huis zijn geplaatst. Ze sprak met rechters, hulpverleners, psychologen en met een politieman wiens werk het was om meisjes uit huis te halen waar verdenking was van mishandeling. Een onderzoek van bijna viereneenhalf jaar, wat resulteerde in het indrukwekkend intieme Dalva.
 “De film is schurend en confronterend”

★★★★ NRC

 


 

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie op een avond hun huis binnenvalt en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.
 


 

“Sterk debuut” ★★★★ VPRO Cinema

“Er is veel opmerkelijk aan Nicots speelfilmdebuut” ★★★★ de Volkskrant

“Biedt een empathische, confronterende en vooral open blik op de rommelige en ambivalente realiteit” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.