Crazy Days

Wat doe je als een wereldwijde pandemie een uitverkochte opera doorkruist?

Bekijk de film voor €3,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Deze film is niet meer beschikbaar

Najaar 2020. Op Schiphol landt een internationale cast voor de repetities bij De Nationale Opera van Mozart Le nozze di Figaro. Drie jaar lang is hier door honderden mensen aan gewerkt en de voorstellingen zijn uitverkocht. Zelfs een pandemie kan deze operatrein niet meer stoppen.
 “Ontroerend tijdsdocument”

NRC

 


 

Maar als het operahuis moet sluiten vanwege nieuwe COVID-regels, wordt ieders grootste angst werkelijkheid. Wat zijn nu de opties? Wat is een opera zonder publiek? Hoe zorgen ze ervoor dat al het harde werk niet voor niets is geweest? In de stijl van de opera buffa (komische opera) wordt gezocht naar antwoorden.

Le nozze di Figaro is een opera vol sociale chaos en absurde plotwisselingen, begeleid door lichtvoetige en briljante muziek. Het is in deze geest dat regisseur Sanne Rovers, samen met de hoofdpersonen van De Nationale Opera, ons laat zien wat hun werk waard is en hoe opera levend blijft. Zelfs, of misschien, tijdens een lockdown.

Crazy Days werd geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2021 en ging op 28 september in première op het Nederlands Film Festival.
 


 

“Rovers brengt de afzonderlijke ­repetities van de cast en die van het orkest mooi samen in de montage.” – Het Parool

“Een vorm van geschiedschrijving, een getuigenis voor later, misschien zelfs iets om van te leren. En het is meer.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.