Candy

Portret van de wereldberoemde saxofonist Candy Dulfer op en naast het podium

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Dog Days, aangeboden door Ultrakort.

Van de videoclip van Prince, tot podia over de hele wereld en onder een echte Hollandse windmolen; Candy Dulfers saxofoon is legendarisch. Deze intieme documentaire volgt de muzikante tijdens de coronapandemie, waarin ze op zoek moest naar een nieuwe manier om geld in het laatje te brengen en dit balanceerde met de zorg voor haar ouders.

Wereldberoemd saxofonist Candy Dulfer heeft een hechte band met haar ouders. Haar vader Hans, zelf gerespecteerd jazz-saxofonist, en moeder Inge hebben zowel op muzikaal als zakelijk gebied altijd een grote rol gespeeld in haar carrière. Ze worden nu een dagje ouder en Candy voelt als enig kind de druk om zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Hoewel ze heeft opgetreden met supersterren als Prince, David Stewart, Van Morrison en Pink Floyd, moet ze tijdens de pandemie vechten om haar hoofd boven water te houden. Maar bij de de pakken neerzitten doet ze niet en ze gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden om muziek te blijven maken.

Candy is een intiem portret van een zelfstandig artiest, dochter en bonusmoeder die zichzelf opnieuw uitvindt in moeilijke tijden.

Over Dog Days
Een definitieve punt zetten achter zijn relatie? Zo ver is Tim nog niet. In een opwelling grijpt hij het achtereind van de teckel van zijn ex beet. Arm beestje, en arme Tim.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.