Blackbird Blackbird Blackberry

Eigenzinnige liefdesfilm zonder clichés over een seksuele openbaring op leeftijd

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het enige zoetsappige aan deze eigenwijze Georgische film zijn de bramen die de 48-jarige Etero steeds plukt. Na jaren zelfstandigheid moet ze kiezen tussen de vrijheid van alleen zijn en het plezier van een gepassioneerde romance.
 “Kleine gebaren en grote emoties”

★★★★ Trouw

 


 

In de nauwkeurig vormgegeven, schilderachtige wereld van Blackbird Blackbird Blackberry, leeft Etero al 48 jaar een zelfstandig bestaan. Ze koestert haar vrijheid even veel als haar kruidenierswinkeltje en de bramen die ze plukt. De andere vrouwen in haar bekrompen dorp hebben medelijden met haar omdat ze nooit getrouwd is, maar Etero ziet het net andersom. Door een bijna-doodervaring verandert haar levensvisie en belandt ze in een gepassioneerde romance met leverancier Murman. De affaire brengt haar lichamelijk plezier, hervonden levenszin en een nieuw avontuur, maar is ze bereid om haar vrijheid los te laten voor deze man?

De film Blackbird Blackbird Blackberry is gebaseerd op de feministische roman van Tamta Melashvili en werd met lovende recensies onthaald op het Filmfestival van Cannes. Actrice Eka Chavleishvili (Etero) werd genomineerd voor de prijs van Beste Actrice op de European Film Awards.
 


 

“Etero is een verademing” ★★★★ NRC

“Een fraai en innemend verslag van een nieuw ontwaken” ★★★ de Volkskrant

“Mooie lome mijmerfilm” ★★★★ VPRO Cinema

“Schetst een invoelend beeld van de coming-of-age van een bijna-vijftiger” – de Filmkrant

“Romantisch drama vanuit een onderbelicht perspectief biedt een unieke kijk op geluk” ★★★ FilmTotaal

  • Still van de film Blackbird Blackbird Blackberry

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.