Bijt

Dystopisch liefdesdrama van veelbelovend filmmaker Guido Coppis

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Het leven van Mark lijkt compleet mislukt. Hij is sociaal onhandig, zit vol onderdrukte gevoelens en loopt over van zelfhaat. In zijn koperkleurige, vervreemdende wereld ontbreekt simpelweg elk sprankje hoop. Maar dan ontmoet hij Lisa. Kan zij hem wegleiden van de afgrond? Bijt is de debuutfilm van Guido Coppis, die trefzeker en met een inktzwart gevoel voor humor een gedurfd verhaal neerzet.
 “Mooie details en breekbare scènes”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Mark lijdt aan een intense vorm van zelfhaat, die zich vertaalt in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Zelfs als hij trompet speelt, klinkt het somber. De kille troosteloosheid van zijn leefomgeving helpt ook niet mee. Alles en iedereen is eropuit hem de afgrond in te duwen. Maar dan, aan het sterfbed van zijn opa, ontmoet hij Lisa. Er ontstaat een liefdevolle, maar bizarre band. Een band die steeds meer uit controle raakt…

Bijt werd op IFFR 2024 geselecteerd voor de sectie Bright Future. Het is het speelfilmdebuut van de Limburgse Guido Coppis, die de afgelopen jaren maar liefst veertien korte films maakte. De hoofdrollen worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat (Zee van Tijd, Nooit meer Slapen) en Frieda Barnhard (Melk, Kiddo).
 


 

“Eigenzinnig” ★★★ Trouw

“Een abstracte, onheilszwangere thriller die langzaam onder de huid kruipt” ★★★ VPRO Cinema

“Een prachtig voorbeeld van vastberaden je eigen verbeelding volgen” – de Filmkrant

  • Still van de film Bijt

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlandse films

    Hier vind je een overzicht van de Nederlandse films die nu op Picl te zien zijn

    Bekijk programma