Are We Lost Forever

Intiem en fijnzinnig scheidingsdrama over dat pijnlijke gemis als de liefde ophoudt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Op een ochtend komt er abrupt een einde aan het samenzijn tussen Hampus en Adrian. Vooral Hampus is opgelucht dat hij eindelijk een punt kan zetten achter hun destructieve relatie. Maar Adrian is doodongelukkig. Kan hij door zonder zijn ex-geliefde of is er nog een manier om hem terug te winnen?

Het komt als donderslag bij heldere hemel als Hampus aan Adrian vertelt niet langer met hem samen te willen zijn. Door het hoofd van Adrian duizelen honderden vragen. We waren toch gelukkig? We wonen al drie jaar samen, hoe heb ik de signalen dat er is mis was gemist? Als Hampus zijn deel van het meubilair (inclusief het halve bed) heeft verhuisd uit wat nu alleen Adriens appartement is, wordt de scheiding echt.

Voor Adrian breekt een donkere periode aan waarin hij zijn hoofd breekt over waarom Hampus hem heeft verlaten. Is er nog een manier om hem terug te krijgen? Op zoek naar een afsluiting gaat Adrian een jaar lang ongelukkig door met zijn leven. Pas als ze allebei weer een nieuwe partner hebben en elkaar ontmoeten voor een gezamenlijk etentje kan hij het verleden loslaten.

Dit intieme scheidingsdrama is onder meer genomineerd voor Best Feature Film van de Roze Filmdagen Amsterdam 2021. Are We Lost Forever gaat voorbij aan de talrijke cliché’s die vaak voorkomen in gay films door juist de focus te leggen op de alledaagse gebreken van de personages en de ontwikkeling die zij daarin maken.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.