All Our Fears

Op het Poolse platteland probeert een man de kerk en de 'zondaars' te verzoenen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Poolse Daniel valt op mannen. Dat weet niemand in zijn dorp, maar het maakt zijn leven in de conservatieve en katholieke gemeenschap allesbehalve makkelijk. Na een tragische gebeurtenis komt hij uit voor wie hij is en wil hij de twee werelden waarin hij zit verzoenen. Op waarheid gebaseerd.
 “Een interessante microstudie van hoe snel verworven rechten kunnen vervliegen”

★★★ NRC

 


 

Daniel, een kunstenaar, komt van het platteland en groeide op binnen de structuren van de katholieke kerk. Hij heeft een relatie met Olek, maar daar mag niemand wat van weten. Zijn dorpsgenoten zijn allemaal vrome kerkgangers die de priester volledig geloven wanneer die zegt dat homoseksualiteit een doodzonde is. Een van de vrienden van Daniel, een lesbisch meisje, wordt op tragische wijze vermoord. Daniel is het beu te moeten verzwijgen wie hij is en gaat de strijd aan met zijn dorp om geaccepteerd te worden. Dat doet hij, dapper en aangemoedigd door de paar gelijkgestemde vrienden, op eigen houtje. Zijn dorp staat niet te springen om Daniels strijd, zeker niet wanneer hij er de pers mee haalt. Maar Daniel strijdt door in de hoop zijn geaardheid en zijn geloof te verzoenen.
 


 

“Verwijst op allerlei manieren naar het huidige Polen en naar de meer universele complexiteit van menselijke verhoudingen.” – de Filmkrant

“Een hoopvolle les in standvastigheid door een bijzonder persoon” ★★★1/2 Cinemagazine

“De filmmakers houden oog voor de contrasten” ★★★ InDeBioscoop

  • Still uit de film All Our Fears

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.