After Love

Dit intieme Britse drama werd uitgeroepen tot Beste Britse Film van 2021

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wat als je geliefde na jaren samen iemand anders blijkt te zijn? Het overkomt Mary, die kort na de dood van haar man erachter komt dat hij grote geheimen verborgen hield. Dit intrigerende portret werd in 2021 uitgeroepen tot Beste Britse Film. After Love maakte in 2022 deel uit van de Previously Unreleased reeks van Eye Filmmuseum.
 “Formidabele hoofdrolspeelster”

★★★★ Trouw

 


 

Beginzestiger Mary Hussain bekeerde zich ooit tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het doorlopen van Ahmeds papieren staat Mary nog een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop.

After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie. Festivalgangers en critici waren enthousiast, de film ontving meerdere prijzen en hoofdrolspeelster Joanna Scanlan – bekend van vele Britse tv-series (Getting On, The Thick of It) – kreeg een BAFTA Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol.
 


 

“Een mooi kleinood” ★★★★ NRC

“Debuterend cineast Khan toont veel talent” ★★★ VPRO Cinema

“Een klein pareltje” ★★★★ Cinemagazine

“Joanna Scanlan zet met verve een ingetogen dramatische rol neer” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.