A White, White Day

Een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk.

De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson, die in Cannes bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

‘Zo krachtig hoe de film een diepe duik neemt in het irrationele van de mens, zonder zelf ook maar een moment zijn evenwicht te verliezen’ ★★★★ de Volkskrant

‘Een fascinerende IJslandse plattelandsthriller’ ★★★★ Trouw

‘Intelligente – en opvallend spannende – karakterstudie vol wonderschone beelden van de IJslandse natuur’ ★★★★ VPRO Cinema

‘De rauwe rouw van een IJslandse rouwdouwer’ – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • We Are Public. Maar dan thuis.

    Bekijk dit weekend A White, White Day, Atlantique en Deerskin met je We Are Public pas.

    Bekijk programma