Ningdu

Ontroerend familieverhaal verweven in een originele mix van animatie en stop-motion

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De geprezen kunstenaar Lei Lei creëerde een wereld van propagandabeelden, surrealistische collages en popart-animatie om het schrijnende verhaal van zijn familie te verfilmen als een betoverend Chinees sprookje.
 “Knappe animatie Ningdu geeft Chinese geschiedenis een gezicht”

★★★★ Trouw

 


 

“Onze familie is bijzonder,” zegt Lei Jiaqi, de vader van filmmaker Lei Lei. Hij vertelt over de worstelingen van zijn familie te midden van de roerige jaren vijftig en zestig in China. Nadat zijn eigen vader naar het platteland wordt gestuurd om bij te dragen aan China’s streven naar massaproductie, valt de familie uiteen om later gebroken weer samen te komen. Wanneer de Culturele Revolutie uitbreekt, wordt de familie nogmaals flink op de proef gesteld, met een vader die als klassenverrader wordt bestempeld en dochters die uit de stad verdreven worden. Ze wachten allemaal de dag af herenigd te kunnen worden.

Regisseur Lei Lei weet door middel van stop-motion en animatie op unieke wijze het aangrijpende verhaal van zijn familie te vertellen. De combinatie van kleiwerk en archiefbeelden laten China zien in de tijd van twee revoluties, die miljoenen mensen het leven kostten. Zo weet Lei Lei de onbegrijpelijke geschiedenis van zijn vaderland tastbaar te maken.
 


 

“Schakelt steeds mooi tussen historisch feit en creatief verbeelde fictie” ★★★★ NRC

“Lei Lei verbeeldt op eigenzinnige wijze hoe zijn familie zich staande hield in het China van de jaren vijftig en zestig” ★★★ de Volkskrant

“Unieke visuele stijl” – Het Parool

“Een opvallend speelse en verbeeldingsrijke collage” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.