The Beast

Liefdesdrama in een AI-gedomineerde toekomst met Léa Seydoux

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

In 2044 domineert AI het alledaagse leven en worden emoties als hinderlijk beschouwd. Gabrielle (Léa Seydoux) wil van haar emoties af en koppelt zichzelf aan een machine die haar terugbrengt naar haar vorige levens. The Beast is een sci-fi-liefdesdrama dat knap diverse genres weet samen te brengen tot één overweldigende filmische ervaring.
 “Beeldschone tijdreisfilm over de angst om te voelen”

★★★★ Trouw

 


 

In een wereld waarin AI de dienst uitmaakt, is tweederde van de mensheid werkloos. Toch droomt Gabrielle Monnier van een bevredigende baan. Eén probleem: ze wordt geteisterd door allerlei angsten, waarvan ze eerst gezuiverd moet worden. Dat kan met een door AI ontworpen procedure, waarbij ze twee eerdere levens opnieuw moet beleven: één als vrouw van een Franse poppenfabrikant in 1910 en één als eenzaam model in Los Angeles in 2014. In beide levens komt ze Louis Lewanski tegen. Wie is deze man? En waarom voelt ze zich zo verbonden met hem?

The Beast, de 10e film van regisseur Betrand Bonello (Nocturama, L’Apollonide (Souvenirs de la maison close)), is een fantasievol verhaal dat losjes gebaseerd is op Henry James’ novelle ‘The Beast in the Jungle’ (1903). Bonello werpt licht op een van de relevantste kwesties van deze tijd: wat is de invloed van AI op de mensheid? De hoofdrollen worden gespeeld door Léa Seydoux (Un beau matin, Crimes of the Future, No Time To Die) en George MacKay (bekend van oorlogsdrama 1917).
 


 

“Zet de kijker vanaf het begin op scherp” ★★★★ de Volkskrant

“Prachtige beelden, sterk acteren en intrigerende gedachtenexperimenten” ★★★★ VPRO Cinema

“Een filmische symfonie” ★★★★ NRC

“De onderhuidse aantrekkingskracht, dromen en verwachtingen zijn van begin tot eind voelbaar.” ★★★★ InDeBioscoop

“Bonello heeft een film voor de eeuwen gemaakt.” ★★★★ Cinemagazine

“It’s rich, strange, with a chilly indifference to your viewing comfort” ★★★★★ The Guardian

  • Still van de film The Beast

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.