Petite Maman

Na Portrait de la jeune fille en feu is Céline Sciamma terug met een intiem familiedrama

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Hoe goed ken je je ouders echt? Regisseur van Portrait de la jeune fille en feu, Céline Sciamma, zoekt het uit in dit intieme familiedrama. Ze neemt je mee in een meeslepend coming-of-age verhaal over haar eigen kindertijd.
 “Een betoverende film”

★★★★★ NRC

 


 

De kleine Nelly verblijft een tijdje in het ouderlijk huis van haar moeder nadat haar oma is overleden. Daar ontmoet ze in het bos een ander meisje. Op een gegeven moment komt ze erachter dat ze het meisje kent, maar wie is ze precies? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en ze leert haar ouder kennen zoals een kind dat het beste kan: al spelend bij een boomhut.

Sciamma baseerde dit verhaal op haar eigen jeugd en op de relatie met haar moeder. Het is een herkenbaar, kwetsbaar verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Doordat de film is opgenomen midden in een lockdown voelt hij nog intiemer aan. Op het filmfestival van Berlijn werd de film genomineerd voor de Gouden Beer.
 


 

“Een ontroerende mythe over de band tussen ouder en kind” ★★★★★ Trouw

“Een juweeltje van een film” ★★★★ de Volkskrant

“Een poëtisch kleinood over verbeeldingskracht, verbondenheid en bruggen slaan tussen heden en verleden” ★★★★ VPRO Cinema

“Een film die nog lang na het kijken door blijft zingen in de gedachten en het gemoed van de kijker” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.