Numb

De wereld van kleuter Roham verliest steeds meer onschuld in dit kritische portret van Iran

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ook in de kinderlijke onschuld van een kleuterschool sluimeren de effecten van het beperkende Iraanse regime door. In dit indrukwekkende drama brengt regisseur Amir Toodehroosta een kritische blik op de Iraanse samenleving door de ogen van de zesjarige Roham. Genomineerd voor de Tiger Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam.“Fascinerend en beklemmend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In Iran is de kleuterschool de eerste en tevens laatste kans voor jongens en meisjes om zonder belemmeringen samen te leren. De lessen staan ​​bol van de propaganda – “Je moeder is zwanger? Bid maar dat het een jongen is”- maar kinderen blijven kinderen en willen vooral spelen en leren, dus dat doen ze ongestoord. De zesjarige Roham maakt zo kennis met de pestkop van de klas Azad en de teruggetrokken Rana. Nieuwsgierig naar wat er zich in hun leven afspeelt, ontdekt hij vertonrustende geheimen. Terwijl hij kennismaakt met geweld en armoede verliest zijn kleuterwereld steeds meer onschuld.

Amir Toodehroosta blijft in zijn tweede speelfilm, na het goed ontvangen Paat (2013), de Iraanse samenleving bevragen en bekritiseren.


 

“Blijft nazingen in je hoofd en laat een diepe indruk achter” ★★★★ FilmTotaal

★★★ NRC

“Toont effectief hoe het leven in een dictatuur je murw slaat” – Het Parool

“Houdt het publiek een pijnlijke spiegel voor” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.