Nice Ladies

In tijden van oorlog houden deze Oekraïense cheerleaders vast aan hun vriendschap

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Ontmoet de Nice Ladies: een groep cheerleadende Oekraïense vrouwen van 50+ die zich, in een land verscheurd door oorlog, stevig vasthouden aan hun hechte vriendschap. Allemaal navigeren ze op hun eigen manier door de pijn van de aanhoudende terreur, maar zetten alles op alles om verbonden te blijven. Een portret van een land geteisterd door oorlog en een ode aan de onwrikbare kracht van vriendschap.
 “Elk beeld staat vanaf het begin onder spanning”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De ladies staan voor een onmogelijke keuze: blijven ze in Oekraïne, of vluchten ze? Teamlid Sveta besluit met haar familie naar Nederland te vertrekken, terwijl teamleider Valia en coach Nadia achterblijven in het door bombardementen geteisterde Kharkiv. Hoop houden is moeilijk; pijn en verdriet nemen de overhand en Sveta wordt gekweld door een survivor’s guilt. Ondanks de worstelingen weigeren de ladies de hoop te verliezen. Ze proberen zo goed als mogelijk contact te houden en putten kracht uit hun onbreekbare zusterschap.

Nice Ladies ging in première op het Movies that Matter Festival en werd daar met een staande ovatie ontvangen. Regisseur Mariia Ponomarova, die al bijna tien jaar in Nederland woont, ontdekte de Nice Ladies in 2018 en wilde ze aanvankelijk vastleggen voor een feministische documentaire. Die koers veranderde na de start van de volledige invasie van 2022. Mariia bleef volhardend door filmen, met deze indringende documentaire als resultaat.

Meer docu’s zien? Bekijk onze selectie documentaires.
 


 

★★★★ NRC

“Ontroerende en aangrijpende film” ★★★ Trouw

“Wordt gaandeweg een heel andere film, maar verliest nergens coherentie” – de Filmkrant

“It’s guaranteed that the Nice Ladies will win you over” – Cineuropa

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma