Les Amandiers

Ode aan het bewogen leven van een student aan de Parijse theaterschool

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Binnenkomen bij de prestigieuze toneelschool van Théatre des Amandiers is een droom voor iedere Franse aspirant-acteur. Maar het leven op die school is hard, competitief, grenzeloos en leert je razendsnel volwassen worden. Dat bewijst deze tragikomedie, gebaseerd op ware gebeurtenissen.
 “Vindt een mooie balans tussen ellende en luchtige humor”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Eind jaren 80 in Parijs. Stella, Etienne, Adèle en het hele gezelschap krijgen te horen dat ze geslaagd zijn voor het toelatingsexamen voor de beroemde school van Patrice Chéreau en Pierre Romans in het Amandiers-theater in Nanterre. Ze worden meteen voor de leeuwen geworpen en trekken naar elkaar toe als een familie. Met volle vaart katapulteren ze het leven in met passie, spel en liefde. Samen beleven ze het keerpunt van hun leven, maar ook hun eerste grote tragedies – niet alleen op de planken.

Regisseur Valeria Bruni Tedeschi (tevens ook actrice, bekend van o.a. Seules les bêtes) putte voor Les Amandiers uit haar eigen ervaringen als student aan de theaterschool.
 


 

“In Les Amandiers kan elke acteur schitteren, zoals het hoort in een film over jonge podiumbestormers” ★★★★ de Volkskrant

“Sterk coming-of-agedrama dat doorleefd is en authentiek aanvoelt” ★★★1/2 FilmTotaal

“Laat talentvolle acteurs spelen dat ze jonge en talentvolle acteurs zíjn en één ding is zeker: de kijker krijgt drama tot en met.” ★★★1/2 Cinemagazine

“Een ode aan jeugdige onstuimigheid” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.