Il sol dell’avvenire

De twee grote liefdes van Nanni Moretti - Rome en cinema - in een bitterzoet drama

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Met Il sol dell’avvenire keert het Italiaanse multitalent Nanni Moretti terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema. Moretti speelt zelf een filmregisseur die worstelt met zijn relaties en de productie van zijn nieuwste film. Dit Italiaanse, bitterzoete drama ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook één van Moretti’s meest persoonlijke films tot nu toe.
 “Onmiskenbaar charmant en oprecht”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In Rome, in de legendarische Cinecittà studio’s, zijn de opnames van Giovanni’s (Nanni Moretti) nieuwste film begonnen. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft Giovanni ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola (Margherita Buy) te redden. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten.

Il sol dell’avvenire springt heen en weer tussen heden en verleden, en fantasie en realiteit. Moretti werkt opnieuw samen met actrice Margherita Buy (Mia madre, Tre Piani). Acteur Mathieu Amalric (The French Dispatch, Le Grand Bain) is hilarisch als enthousiaste, maar louche Franse coproducent. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes.
 


 

“In humoristische scènes uit Moretti zijn kritiek op de moderne filmwereld” ★★★ VPRO Cinema

“Heeft een sympathiek, bitterzoet thema: het is een verhaal over afscheid” ★★★ Trouw

“Het geestige en scherpe geweten van Italië” – De Groene Amsterdammer

  • Still uit de film Il sol dell'avvenire van Nanni Moretti

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.