Everything – The Real Thing Story

Documentaire over de eerste zwarte band ooit die een nummer 1-hit scoorde

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Door de Britse tabloids werden ze ‘de zwarte Beatles’ genoemd. De vier jongens uit Liverpool vertellen in deze documentaire hun ongelooflijke verhaal.

Van de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York als de baanbrekende miljoenenverkopende soul en funk band van Groot-Brittannië. Tegen de achtergrond van vooroordelen en politieke onrust in de jaren zeventig was The Real Thing de eerste volledig ‘zwarte’ Britse band die de nummer 1-positie bereikte in de Britse hitlijsten, met het alom geliefde You To Me Are Everything.

“Everything legt hier de vinger op een emotionele waarheid en op de frustratie bij ‘de zwarte Beatles’. Een popgroep die legendarisch mocht worden maar nooit zichzelf kon zijn.”
de Filmkrant

“De documentaire Everything – The Real Thing Story gaat […] ook over racisme in het Verenigd Koninkrijk. En dat was in de jaren zeventig groot en heftig.” – Parool

★★★ NRC


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.