De beentjes van Sint Hildegard

Een komisch drama met Herman Finkers over het losbreken uit vastgeroeste patronen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.

Als Jan een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Montage.

“Cabaretier en schrijver Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld.” ★★★★ Trouw

★★★ Volkskrant


Picl Poule: NL-MKD
Speciaal voor iedereen die veel liever een film kijkt dan een wedstrijd, heeft Picl dit EK de beste Europese duels geselecteerd. Films van Nederlandse bodem én uitspelers vormen samen een divers programma om de komende weken je filmhart bij op te halen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.