Candy

Portret van de wereldberoemde saxofonist Candy Dulfer op en naast het podium

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Van de videoclip van Prince, tot podia over de hele wereld en onder een echte Hollandse windmolen; Candy Dulfers saxofoon is legendarisch. Deze intieme documentaire volgt de muzikante tijdens de coronapandemie, waarin ze op zoek moest naar een nieuwe manier om geld in het laatje te brengen en dit balanceerde met de zorg voor haar ouders.
 “Bewijst dat het leven van een muzikant ook harmonieus kan zijn”

★★★ NRC

 


 

Wereldberoemd saxofonist Candy Dulfer heeft een hechte band met haar ouders. Haar vader Hans, zelf gerespecteerd jazz-saxofonist, en moeder Inge hebben zowel op muzikaal als zakelijk gebied altijd een grote rol gespeeld in haar carrière. Ze worden nu een dagje ouder en Candy voelt als enig kind de druk om zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Hoewel ze heeft opgetreden met supersterren als Prince, David Stewart, Van Morrison en Pink Floyd, moet ze tijdens de pandemie vechten om haar hoofd boven water te houden. Maar bij de de pakken neerzitten doet ze niet en ze gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden om muziek te blijven maken.

Candy is een intiem portret van een zelfstandig artiest, dochter en bonusmoeder die zichzelf opnieuw uitvindt in moeilijke tijden.
 


 

“Goeijers heeft oog voor kleine, veelzeggende momenten.” – Het Parool

★★★ de Volkskrant

“Een prettige ervaring is het gezelschap van deze dame, ook in deze docu.” ★★★ Cinemagazine

“Candy zien spelen is geweldig” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.