White Berry

Uniek Nederlands debuut over je goed leren voelen in je eigen vel. Letterlijk.

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie: Beste Bijrol Speelfilm

De Nederlands-Afrikaanse Grace (17) is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht naar Rotterdam.
 “Integer, meeslepend coming-of-agedrama”

★★★ de Volkskrant

 


 

Grace heeft albinisme, en albino hunters maakten in Burundi jacht op haar pigmentloze huid, waar sommigen magische krachten aan toeschrijven in verschillende landen in Afrika.

Nu ze in haar examenjaar zit, moet ze alles op alles zetten om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen. Wanneer ze Kya en haar vriendinnen ontmoet, opent zich voor Grace een nieuwe wereld. In Kya en haar entourage ziet Grace de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar meer nog van de persoon die Grace zou willen zijn; krachtig, zelfverzekerd en trots. Ze zet alles op alles om onderdeel te worden van de groep. Maar hoe doe je dat, als je zelfbeeld door jarenlange uitsluiting zo negatief is geworden?

White Berry is het speelfilmdebuut van Sia Hermanides, en is voor een deel gebaseerd op eigen ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi.
 


 

“Een kleine, intieme film” ★★★★ NRC

“Hermanides sluit in haar meer diverse blik op de Nederlandse samenleving aan bij een jonge, veelbelovende generatie Nederlandse filmmakers.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.