Jazz on a Summer’s Day

Nostalgisch zomers verslag van een van de grootste Amerikaanse jazzfestivals in 1958

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Amerikaanse celebrity-fotograaf Bert Stern geeft een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival van 1958. En bovenal schetst hij een pakkend tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika.
 “Blijft heerlijk om te zien”

★★★★ NRC

 


 

Het is 1958. Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor een van de grootste Amerikaanse jazzfestivals, dat jaarlijks in dit kleine stadje aan de oostkust van de VS plaatsvindt. In deze schitterende registratie zie je de grote jazzsterren als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry. Droom weg bij hun iconische optredens en de intieme wijze waarop regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern (vooral bekend van zijn beroemde foto’s van Marilyn Monroe) deze artiesten en hun muziek in beeld brengt.

En af en toe draait Stern zijn camera even naar de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten waardoor de film een sfeervol muzikaal verslag wordt van het Newport Jazz Festival en een zonnig portret van het Amerika van de jaren vijftig. De film is volledig gerestaureerd in 4K.
 


 

“Een ode aan de kracht van jazzmuziek” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.