Girl

In deze debuutfilm van Lukas Dhont vecht een ballerina tegen haar lichaam

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Laat je weer helemaal meeslepen door emoties in de nieuwe film van Lukas Dhont, Close, vanaf 3 november in de filmtheaters.

Deze enorme verrassing op Cannes van de Belgische jonge filmmaker Lukas Dhont is aangrijpend, emotioneel, wonderlijk gefilmd en buitengewoon goed geacteerd.
 “Indrukwekkende debuutfilm”

★★★★★ NRC

 


 

Lara is 14 en wil ballerina worden. Ze is goed op weg, want ze is al van kleins af aan haar hele leven aan het dansen in gerenommeerde balletscholen. Maar toch loopt Lara achter op de andere meisjes in haar klas, want ze is geboren als jongen.

Victor Polster, zelf balletdanser, vertolkt de rol van Lara op de meest integere, subtiele, maar toch veelzeggende manier. Dat werd dan ook beloond met de prijs voor Beste Interpretatie op het filmfestival van Cannes Cannes. Een prijs die door Girl niet mannelijk of vrouwelijk is.

De kasten van Lukas Dhont staan vol met prijzen voor Girl: de Caméra d’Or op Cannes, de European Discovery Award, de Queer Palm, en nog 28 andere. Ook werd Girl genomineerd voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Lukas Dhont werd geprezen als een nieuwe filmmaker met een duidelijke stem. Met zijn nieuwe film Close won hij dan ook de Grand Prix, de zilveren medaille, op het afgelopen filmfestival van Cannes.
 


 

“De jonge Victor Polster vertaalt het knappe script fenomenaal.” ★★★★ de Volkskrant

“Ontroerend” ★★★★ Trouw

“Een onbetwist hoogtepunt in de Vlaamse filmgeschiedenis” ★★★★ AD

“Victor Polster ontroert tot tranen toe.” – Parool

“Girl is een film om verliefd op te worden.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.