The Green Knight

Een magische, middeleeuwse saga met Dev Patel zoals je die nog nooit hebt gezien

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Sir Gawain wordt door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met de monsterlijke Groene Ridder. Slagvelden heeft de jonge Gawain nog nooit van dichtbij gezien. Maar wanneer de Groene Ridder het kerstdiner verstoort en Gawain de druk voelt om zich te bewijzen, is er geen weg meer terug.
 “Een uitzonderlijke film”

★★★★★ Trouw

 


 

De Groene Ridder stelt voor dat iemand hem een slag mag toebrengen op voorwaarde dat die persoon een jaar later bij hem moet langskomen om een gelijkaardige slag te ontvangen. Gawain ziet zijn kans schoon en onthoofdt de onaangekondigde gast. Maar het lichaam raapt het hoofd weer op en precies een jaar later moet Gawain op pad.

Hij zal verschillende obstakels moeten overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Zo wordt het avontuur nog crucialer voor de Gawain om zichzelf te bewijzen, de eer van zijn familie hoog te houden en zijn plaats tussen de andere ridders definitief te verdienen.

Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt regisseur David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoude, Engelse ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor de voor een Oscar genomineerde Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire, Lion).
 


 

“The Green Knight durft de kijker op de proef te stellen, de kijker in verwarring te brengen en in verwarring achter te laten. Dat zien we echt veel te weinig.” ★★★★★ Trouw

“De film overdondert visueel met onder meer prachtige kostuums” ★★★★ NRC

“Het is filmpoëzie in de puurste vorm […]. Dat verhaal had niet magischer aan ons verteld kunnen worden.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.