El perro que no calla

In deze zalige tragikomedie neemt Sebastiáns alledaagse leven een onverwachte wending

Deze film is niet meer beschikbaar

Sebastián is een dertiger met een hond en een probleem. Hij is ontslagen omdat hij zijn hond meenam naar kantoor. Dus gaat hij op zoek naar iets anders, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
 “Zalige Argentijnse tragikomedie”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Na zijn ontslag vertrekt Sebastián samen met zijn hond naar een boerderij waar ze mogen wonen. Nu heeft hij alleen nog werk nodig, maar het land verkeert in een economische recessie en het lukt Sebastián niet om vast werk te vinden. Hij hopt van het ene baantje naar het andere, tot hij een vrouw ontmoet die net zo onhandig danst als hij. Groot geluk volgt, totdat zijn leven een onverwachte wending neemt. Een komeetinslag veroorzaakt een merkwaardige, absurdistische pandemie, die Sebastián voor nieuwe keuzes stelt.

Filmmaker Ana Katz vertelt het verhaal in vijf kleine stukjes, die elk over de jaren heen zijn gefilmd door vijf verschillende cameramannen. Haar zwart-witfilm springt per scène vooruit in de tijd en geeft een fijne balans tussen ingevoeld drama en licht absurdisme. Deze melancholische, mystieke en erg grappige film won de VPRO Big Screen Award tijdens IFFR.
 


 

“Mooi beeld van een leven dat níét groots en meeslepend is” ★★★★ NRC

“De maatschappelijke ongelijkheid wordt letterlijk zichtbaar gemaakt op een manier die […] wonderlijk goed uitpakt.” – Het Parool

“De film straalt een dromerige rust uit” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.