Filmacademie Festival – Blok D

A capella in D mineur, De Hemelse Bloem & Over een Pastoor op Regenlaarzen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Meer dan 80 studenten van de Nederlandse Filmacademie presenteren tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival hun eindexamenwerk. De afstudeerfilms zijn gebundeld in vier verschillende filmprogramma’s. Kijk hier de films uit Blok D.

A capella in D mineur
Malu Janssen, NL 2022, fictie, 23′
Op een warme zomeravond worstelen vier ouders met hun ouderschap, wanneer ze de onbezonnen vraag van hun verliefde kinderen samen moeten beantwoorden: mogen ze met seks beginnen? Deze film kwam tot stand in samenwerking met AVROTROS.

De Hemelse Bloem
Tessa van der Riet, NL 2022, documentaire, 28′
De Hemelse Bloem onderzoekt hoe de huidige generatie jonge vrouwen zich kan losmaken van (aangeleerde) patronen van schuld en schaamte rondom lichaamsbeeld en seksualiteit, en te leren hun eigen fysieke genot en zelfbeeld voorop te zetten. Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

Over een Pastoor op Regenlaarzen
Wessel van Wanrooij, NL 2022, fictie, 29′
Wanneer de dementerende Jozias hulp wil halen voor zijn vrouw, raakt hij tijdens zijn zoektocht steeds verder van huis en van zichzelf verwijderd. Als hij diep in een verlaten bos een gewapende jonge vrouw ontmoet, neemt zijn tocht een onverwachte wending. Deze film kwam tot stand in samenwerking met KRO-NCRV.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Filmacademie Festival

    Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival

    Bekijk programma