The Capote Tapes

De opkomst en tragische ondergang van een van Amerika’s meest iconische schrijvers

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van de legendarische schrijver Truman Capote was allesbehalve saai. Na zijn bestsellers Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood zou Capote met een meesterwerk komen. Maar het werd het begin van zijn ondergang.
 “Een schat aan archiefbeelden”

de Volkskrant

 


 

In het Amerika van de jaren 60 en 70 was Truman Capote een begrip. Niet alleen door zijn literaire talent, maar ook omdat hij zijn seksuele geaardheid onbeschroomd uitte in mediaoptredens, in een tijd waarin dit nog verre van geaccepteerd was. Zijn volgende project, Answered Prayers, zou zijn magnum opus worden. Het door mysterie omgeven boek zou zich afspelen in een wereld vol glamour waar Capote een geliefde gast was: de high society van New York.

Zijn vriendinnen, de vrouwen uit deze elite, zagen Answered Prayers met vrees en fascinatie tegemoet vanwege wilde geruchten die rondgingen over het manuscript dat gevuld zou zijn met schandalen. Het boek kwam echter nooit af, slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd. Maar dat was genoeg voor Capote’s sociale uitsluiting door chic New York. Vlak na zijn dood in 1984 nam een journalist tientallen interviews af met vriend en vijand van de geroemde auteur. Deze opnames zijn nooit uitgebracht. Tot nu.
 


 

“De verhalen van Capotes aangenomen dochter Kate Harrington zijn een mooie, zachte aanvulling op het bestaande beeld.” ★★★ Trouw

“Een onderhoudend, conventioneel gedraaid portret” – NRC

★★★★ AD

“In deze documentaire wordt zijn nalatenschap keurig afgestoft.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.