Amsterdam

Oxville Cinema

Community cinema. Voor de buurt, door de buurt. That’s it.

Seules les bêtes

Uitgelicht door Oxville Cinema

Seules les bêtes

“Een whodunnit in een sneeuwlandschap? Count me in! De associatie met Fargo gaat gelijk op. Maar toch weet Seules les bêtes zich te onderscheiden met een spannende mozaïekvertelling die de kijker telkens weer op het verkeerde been zet. De zwarte humor uit Fargo is her en der ook aanwezig waardoor ik me er zelf op betrapte dat ik soms stiekem zat te gniffelen bij een dramatisch geladen scène. Seules les bêtes is daarom een perfecte late avondfilm!”

Carlo Dias

Carlo Dias

Curator Oxville Cinema

Sorteren op:

Onze programma's

 • Over een andere boeg

  De mooiste spirituele films voor een nieuwe kijk op het leven

  Bekijk programma
 • Picl d’Italia

  Krijg alvast de zomer in je bol met deze heerlijke Italiaanse films

  Bekijk programma
 • Picl ❤ Tilda Swinton

  Een ode aan de meest inspirerende en veelzijdige Britse actrice

  Bekijk programma

Naast het feit dat ‘Oxville’ een letterlijke vertaling van ‘Osdorp’ is, verwijst het ook naar een community. En dat is precies in het stierenoog; wij willen een community van filmliefhebbers opbouwen en aanspreken in Osdorp en de rest van Amsterdam Nieuw-West. Plak er ‘Cinema’ achter en het is direct duidelijk waar het om gaat. Community Cinema pur sang.

Met Oxville Cinema beogen wij een ontmoetingsplek te creëren waar alle bewoners van Nieuw-West terecht kunnen. Wij richten onze programmering daarom zo breed mogelijk in; van Oscar-winnaars tot documentaires, van wereldcinema tot Nederlandse klassiekers.

www.oxville.nl