Amsterdam

Oxville Cinema

Community cinema. Voor de buurt, door de buurt. That’s it.

The Lobster

Uitgelicht door Oxville Cinema

The Lobster

“Net zoals in zijn andere films creëert de eigenzinnige Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Killing of a Sacred Deer) in The Lobster een bijzondere blik op de wereld vol met tegenstrijdigheden. Aan de ene kant humoristisch en absurd, aan de andere kant dichterbij de normen en waarden van onze eigen maatschappij dan je op het eerste gezicht zou denken. Met zijn kenbare onvoorspelbaarheid, zowel in de opbouw van het verhaal als het verdere verloop ervan, geeft Lanthimos de hoofdrolspelers (Colin Farrel en Rachel Weisz) alle ruimte om de gehele film te dragen. De introductie van het door Colin Farrel gespeelde personage, is er een die je niet snel zal vergeten.”

Carlo Dias

Carlo Dias

Curator Oxville Cinema

Sorteren op:

Onze programma's

 • Roze Zomer

  Geniet elke week van een nieuwe speciaal geselecteerde LHBTI-film op Picl

  Bekijk programma
 • Summer of Love

  Dompel je onder in liefde in al haar vormen in misschien wel dé zomer der zomers

  Bekijk programma
 • Picl ❤ Tilda Swinton

  Een ode aan de meest inspirerende en veelzijdige Britse actrice

  Bekijk programma

Naast het feit dat ‘Oxville’ een letterlijke vertaling van ‘Osdorp’ is, verwijst het ook naar een community. En dat is precies in het stierenoog; wij willen een community van filmliefhebbers opbouwen en aanspreken in Osdorp en de rest van Amsterdam Nieuw-West. Plak er ‘Cinema’ achter en het is direct duidelijk waar het om gaat. Community Cinema pur sang.

Met Oxville Cinema beogen wij een ontmoetingsplek te creëren waar alle bewoners van Nieuw-West terecht kunnen. Wij richten onze programmering daarom zo breed mogelijk in; van Oscar-winnaars tot documentaires, van wereldcinema tot Nederlandse klassiekers.

www.oxville.nl