Amsterdam

Oxville Cinema

Community cinema. Voor de buurt, door de buurt. That’s it.

Amazing Grace

Uitgelicht door Oxville Cinema

Amazing Grace

“Met een druk op de knop reis je door tijd en ruimte en tover je jouw huiskamer voor even om in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles waar Aretha Franklin in 1972 de pannen van het kerkdak speelde. Persoonlijk ben ik groot fan van de Queen of Soul en daarom is Amazing Grace voor mij heerlijke kost. Comfort music met een helende werking voor de ziel. Ik kan me niks beters wensen op dit moment. Kijken dus! ”

Carlo Dias

Carlo Dias

Curator Oxville Cinema

Sorteren op:

Onze programma's

 • Fijne feelgood-films

  Om je op te vrolijken

  Bekijk programma
 • Favorieten van de filmtheaters

  Films die je niet aan je voorbij mag laten gaan

  Bekijk programma
 • Expat Cinema

  All films spoken in English or with English subtitles

  Bekijk programma

Naast het feit dat ‘Oxville’ een letterlijke vertaling van ‘Osdorp’ is, verwijst het ook naar een community. En dat is precies in het stierenoog; wij willen een community van filmliefhebbers opbouwen en aanspreken in Osdorp en de rest van Amsterdam Nieuw-West. Plak er ‘Cinema’ achter en het is direct duidelijk waar het om gaat. Community Cinema pur sang.

Met Oxville Cinema beogen wij een ontmoetingsplek te creëren waar alle bewoners van Nieuw-West terecht kunnen. Wij richten onze programmering daarom zo breed mogelijk in; van Oscar-winnaars tot documentaires, van wereldcinema tot Nederlandse klassiekers.

www.oxville.nl/