Amsterdam

Oxville Cinema

Community cinema. Voor de buurt, door de buurt. That’s it.

For Sama

Uitgelicht door Oxville Cinema

For Sama

“For Sama is een film die beklijft. Je zult er een betraand gezicht aan overhouden, maar desondanks biedt de film hoop in donkere dagen. Zelfs in de hel die Syrië heet, bieden mensen elkaar de helpende hand en blijven ze vechten voor een betere wereld. Sama staat daar symbool voor. De film is ook een ode aan de hulpverlening. Juist in deze tijd is het belangrijk om een diepe buiging te maken voor deze groep moedige mensen.”

Carlo Dias

Carlo Dias

Curator Oxville Cinema

Sorteren op:

Onze programma's

 • Fijne feelgood-films

  Om je op te vrolijken

  Bekijk programma
 • Favorieten van de filmtheaters

  Films die je niet aan je voorbij mag laten gaan

  Bekijk programma
 • Expat Cinema

  All films spoken in English or with English subtitles

  Bekijk programma

Naast het feit dat ‘Oxville’ een letterlijke vertaling van ‘Osdorp’ is, verwijst het ook naar een community. En dat is precies in het stierenoog; wij willen een community van filmliefhebbers opbouwen en aanspreken in Osdorp en de rest van Amsterdam Nieuw-West. Plak er ‘Cinema’ achter en het is direct duidelijk waar het om gaat. Community Cinema pur sang.

Met Oxville Cinema beogen wij een ontmoetingsplek te creëren waar alle bewoners van Nieuw-West terecht kunnen. Wij richten onze programmering daarom zo breed mogelijk in; van Oscar-winnaars tot documentaires, van wereldcinema tot Nederlandse klassiekers.

www.oxville.nl/