Amsterdam

Oxville Cinema

Community cinema. Voor de buurt, door de buurt. That’s it.

Shabu

Uitgelicht door Oxville Cinema

Shabu

“Deze feelgoodfilm met een rauw randje, vertelt het verhaal van de 14-jarige Shabu uit Rotterdam. Door een uit de hand gelopen joyride heeft hij een zomer de kans om de schade (een total loss gereden auto en een boze familie) te herstellen. Wat volgt is een muzikaal portret van een dromerige puber die heel goed weet wat hij wil, maar stiekem nog steeds een kleine jongen is die verantwoordelijkheid leert te nemen voor zijn daden.”

Carlo Dias

Carlo Dias

Curator Oxville Cinema

Sorteren op:

Onze programma's

 • NFF Debuutcompetitie

  Ontdek nieuw Nederlands filmtalent met deze denderende debuutfilms

  Bekijk programma
 • Gouden Kalf Selectie

  De mooiste Nederlandse films van het jaar, die kans maken op een Gouden Kalf

  Bekijk programma
 • Regie Voorafjes

  Het wordt een filmisch najaar vol regietalent, dus blik terug en krijg de smaak weer te pakken

  Bekijk programma

Naast het feit dat ‘Oxville’ een letterlijke vertaling van ‘Osdorp’ is, verwijst het ook naar een community. En dat is precies in het stierenoog; wij willen een community van filmliefhebbers opbouwen en aanspreken in Osdorp en de rest van Amsterdam Nieuw-West. Plak er ‘Cinema’ achter en het is direct duidelijk waar het om gaat. Community Cinema pur sang.

Met Oxville Cinema beogen wij een ontmoetingsplek te creëren waar alle bewoners van Nieuw-West terecht kunnen. Wij richten onze programmering daarom zo breed mogelijk in; van Oscarwinnaars tot documentaires, van wereldcinema tot Nederlandse klassiekers.

www.oxville.nl