Support

Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over Picl.


Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar support@picl.nl

Hoe werkt het?

Stap 1: Selecteer een nieuwe film die je wilt zien.

Stap 2: Bekijk de trailer of klik op ‘Bekijk de film’.

Stap 3: : Selecteer een filmhuis (de films op Picl.nl worden aangeboden door de aangesloten filmhuizen. Door een film te kijken op Picl.nl steun je jouw lokale filmhuis, yay!).

Stap 4: Log in via de knop ‘Bekijk de film’. Let op: Als je voor het eerste een film bekijkt op Picl.nl, maak je via deze knop eerst een account aan.

Stap 5: Betaal en geniet van je nieuwe film. Goed om te weten: je hebt vanaf nu 48 uur toegang tot de film.

Hoe bekijk ik een film op mijn tv?

Wil je de film op je televisie bekijken? Dan zijn hier een aantal manieren voor. Klik hieronder op de button, dan helpen we je op weg.

 

Waar vind ik jullie privacy- en cookieverklaring?

Meer weten over welke gegevens wij verzamelen? We verwijzen je graag verder naar onze:
Privacy & Cookies
Privacystatement
Gebruikersvoorwaarden

Hoe werkt de Picl streamingapp?

Wil je de film op je televisie afspelen via Chromecast of AirPlay? Dat doe je via onze streamingapp.

Stap 1: Download de Picl-streamingapp vanuit de App Store (voor Apple-apparaten) of Play Store (voor Google-apparaten).

Stap 2: Ga naar de website www.picl.nl.

Stap 3: Kies een film uit en voltooi de betaling.

Stap 4: Keer terug naar de Picl-app op je telefoon, tablet of iPad.

Stap 5: Log in met je Picl-account.

Stap 6: Je gekochte en beschikbare film wordt weergegeven. Als dit niet het geval is, probeer dan het scherm te verversen door naar beneden te swipen.

Stap 7: Klik op “Start de film”.

Stap 8: Bovenaan rechts op het scherm kun je kiezen of je de film wilt afspelen via Chromecast of AirPlay.

Sommige films worden op Picl aangeboden met een voor- of nafilm. Deze vind je in de streamingapp door onderin het scherm te klikken op ‘film’.

Let op: het is niet mogelijk om films te kopen binnen de app zelf. Dat doe je altijd op de Picl-website. De app is specifiek ontworpen om het streamen van films naar je televisie te vergemakkelijken.

Hoe stel ik ondertiteling in?

Als de ondertiteling niet vanzelf verschijnt, kun je deze heel eenvoudig handmatig aanzetten.

Wil je ondertiteling? Klik op de CC-knop rechts onderaan de film.
In het keuzemenu dat verschijnt kun je vervolgens klikken op ‘Nederlands’ of ‘Dutch’.

Zo ziet de ondertiteling knop eruit:

Hoe maak ik een account aan?

Als je voor het eerst een film op Picl gaat bekijken, dan maak je in het beginscherm van de betaling een account aan. Dat is zo gepiept. Klik op ‘Nieuw hier? Maak een account aan’ en voer een gebruikersnaam en wachtwoord in. Wil je alvast een account aanmaken of inloggen? Klik dan op de Inlogknop.

Waarom heb je een account nodig?
Je hebt een Picl-account nodig om de film te kunnen pauzeren en op een later moment óf op een ander apparaat weer verder te kijken.

In jouw account kun je bij ‘Mijn films’ precies zien hoe lang je jouw beschikbare films nog kunt bekijken. Na het klikken op ‘Bekijk film’ gaat de film weer verder op het punt waar je gebleven was.

Wat kost een film op Picl?

Voor de allernieuwste films die in première gaan in het filmtheater betaal je €8,99. Dit is vergelijkbaar met de prijs van een gemiddeld Nederlands bioscoopkaartje. Voor films die (net) niet meer te zien zijn op het grote doek betaal je €4,99.

Na het kopen van een film, heb je 48 uur toegang tot de film.

Kan ik Picl cadeau geven en hoe gebruik ik de Picl-cadeaubon?

Absoluut, je kunt Picl als cadeau geven! Ga naar de pagina picl.nl/cadeaukaart om een Picl cadeaubon te bestellen. Je hebt de vrijheid om te kiezen hoeveel films je wilt schenken en of je de bon fysiek per post of digitaal per e-mail wilt ontvangen. De bon(nen) worden binnen maximaal 2-3 werkdagen verzonden.

Zo verzilver je jouw cadeaubon:
Stap 1: Klik op “Bekijk de film”.
Stap 2: Maak een nieuw account aan of log in op je bestaande account.
Stap 3: Voer jouw code in bij het veld “Heb je een kortingscode?” en klik op “Kortingsbon toepassen”.
Stap 4: Klik nu op “Volgende”.
Stap 5: Nu ben je klaar om te genieten van je film!

Kan ik een abonnement nemen bij Picl?

Nee, bij Picl hanteren we een eenvoudig betaalmodel waarbij je per film betaalt. Zo geniet je van de beste selectie, zonder ergens aan vast te zitten.

We bieden ook een handige strippenkaart aan waarmee je tot 3 films gratis kunt bekijken. Ontdek onze 5- of 10- strippenkaart en bestel deze snel via picl.nl/strippenkaart.

Kan ik een film bekijken op mijn Smart TV?

Ja, dat kan via de browser van je Smart TV want op dit moment is er geen Smart TV app van Picl. Echter werkt niet elke Smart TV optimaal voor Picl-films en kan het zijn dat je problemen ervaart bij het afspelen van de film.

Een andere mogelijkheid is om de film vanaf je telefoon of tablet naar je tv te streamen via Chromecast of AirPlay. Dat werkt het beste via onze streamingapp die je vindt in de App Store of Play Store.

Meer informatie over draadloos streamen lees je hier.

Ook kun je je laptop met een HDMI-kabel verbinden aan je televisie. Meer hierover:

 

Kan ik Picl films bekijken via Chromecast, AirPlay of Apple TV?

Jazeker.

Picl-films kijken met Chromecast
Via onze streamingapp of de Google Chrome browser op je PC, laptop of Android tablet/smartphone cast je een film naar je televisie. Voor de beste gebruiksvriendelijkheid maak je gebruik van de streamingapp. Die vindt je in de App Store en Play Store. Nadat je een film hebt uitgezocht en betaald op de website www.picl.nl, wordt deze in de app zichtbaar en kun je de film gemakkelijk naar je televisie streamen.

Picl-films kijken met AirPlay of Apple TV
Ook voor het afspelen van een film via Airplay en Apple TV maak je gebruik van onze streamingapp. Nadat je een film hebt uitgezocht en betaald op de website www.picl.nl, wordt deze in de app zichtbaar en kun je de film gemakkelijk naar je televisie streamen. Je vindt de app in de App Store. Klik hier voor meer informatie over Apple TV.

NB Bij het gebruik van Apple AirPlay via een Samsung TV kan het voor komen dat de ondertiteling wegvalt. Probeer dan de film op een andere manier te bekijken.

Ik heb geen betalingsbevestiging ontvangen, wat nu?

Heb je geen betalingsbevestiging ontvangen? Check allereerst je spam inbox, misschien is de bevestigingsmail hierin terecht gekomen.

Wil je jouw nieuwe film verder afkijken? Log in via de knop ‘Inloggen’ en ga naar ‘Mijn films’. Hier zie je jouw beschikbare film(s) en tot wanneer je deze kunt bekijken. Na het klikken op ‘Bekijk film’ gaat de film weer verder op het punt waar je gebleven was.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer. Hoe log ik in?

Klik in het inlogscherm op: ‘Wachtwoord vergeten?’ en je ontvangt een e-mail waarmee je je wachtwoord opnieuw instelt. En dat is alles. Heb je deze e-mail niet binnen een paar minuten ontvangen? Kijk dan even in je spam inbox. Grote kans dat het bericht daar is terechtgekomen.

Welke betaalmiddelen kan ik gebruiken?

Dit zijn de betaalmogelijkheden op Picl:
– iDEAL
– Paypal
– Creditcard
– Picl vouchercode
– Kunst & Cultuur Cadeaukaart
– VVV Cadeaukaart

Wat als ik Picl met een groep wil kijken?

Picl is uitsluitend bedoeld voor het bekijken van een film binnen de huiselijke kring. Het is daarbij niet toegestaan om met een groep een film via Picl te bekijken. Wanneer je een film wil vertonen in een openbare ruimte zoals: scholen, musea, bibliotheken, ziekenhuizen, bedrijven of overige openbare vertoningen, mag je hier Picl dus niet voor gebruiken.

Wil je toch een filmvertoning organiseren? Stuur ons dan even een mailtje naar info@picl.nl. Wij brengen je dan in contact met de rechthebbende van de film.

Kan ik gebruik maken van mijn Cinevillepas?

Helaas, het is niet mogelijk om films gratis of met korting te bekijken met je Cinevillepas. We zijn net als zij gek op film, dus wie weet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren.

Kan ik ook in het buitenland films kijken op Picl.nl?

Als je in Nederland woonachtig bent, kun je een account aanmaken op Picl.nl en een film kopen. Heb je al een account, dan heb je binnen alle landen van de Europese Unie toegang tot de films op Picl. Landen als Engeland en Zwitserland vallen er dus helaas buiten.

Woon je in België? Ga dan naar Picl.be.

Ben je woonachtig buiten Nederland of België, dan heb je helaas geen toegang tot ons aanbod. Picl is een samenwerkingsverband met lokale filmtheaters en filmhuizen. Dit betekent dat de rechten op het vertonen van de nieuwe films ook gebonden zijn aan Nederland of België.

Van wie is Picl.nl?

Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op (Nederlandse) film. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Je wilt namen? Picl is samenwerking tussen 39 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Herrie Film & TV.

Stichting Nederlandse Filmpromotie is in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers (wat weer het broodnodige extra inkomen oplevert). Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van film (boeh!).

Picl biedt dus een grote kans voor de toekomst van de artistieke film en wordt ondersteund door een groot deel van de Nederlandse filmindustrie. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met filmfestivals IFFR, Nederlands Film Festival en Movies that Matter.

De volgende distributeurs ondersteunen Picl: Amstelfilm, Arti Film, Bantam Film, Cherry Pickers, Cinéart, Cinema Delicatessen, Cinemien, De Filmfreak, Gusto Entertainment, Imagine, In the Air, Mokum Filmdistributie, MOOOV, M&N Films, Paradiso Filmed Entertainment, Periscoop Film, Piece of Magic, September Film, The Searchers en Windmill Film Distribution.

Deze filmmedia zijn fan van Picl: de Filmkrant, Cinemagazine, Cineville, Biosagenda en Film.nl.

Nog steeds vragen?

We doen onze streamende best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Als je om welke reden dan ook geen toegang tot de film krijgt, doen we er uiteraard alles aan om het probleem op te lossen. Zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je film.

Mail ons