Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over Picl. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan even een bericht: support@picl.nl

Wat moet ik doen als ik een technisch probleem heb?

Op deze pagina vind je een antwoord op de meest gestelde vragen, de kans is groot dat we een oplossing hebben voor jouw probleem. Zo niet, stuur ons dan een e-mail (support@picl.nl). En vergeet niet je naam, e-mailadres én het ordernummer te vermelden in je bericht. Je vindt het ordernummer in het ontvangstbewijs, dat je hebt ontvangen na het afrekenen van de film.

Als je om welke reden dan ook geen toegang tot de film krijgt, doen we er uiteraard alles aan om het probleem op te lossen. Zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je film.

We doen onze streamende best je vraag tijdens kantooruren (werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur) binnen 8 uur te beantwoorden.

Hoe bekijk ik een film op mijn tv?

Wil je de film op je televisie bekijken? Dan zijn hier een aantal manieren voor. Klik hieronder op de button, dan helpen we je op weg.

 

Hoe werkt de Picl streamingapp?

Wil je de film op je televisie afspelen via Chromecast of AirPlay? Dat doe je via onze streamingapp.

stap 1: Download de Picl streamingapp in de App Store (Apple) of Play Store (Google) op je telefoon, tablet of iPad.
stap 2: Ga naar de website www.picl.nl.
stap 3: Selecteer en betaal een film.
stap 4: Ga weer terug naar de app op je telefoon, tablet of iPad.
stap 5: Log in met je Picl account.
stap 6: Je betaalde (en beschikbare) film wordt hier zichtbaar. Is dat niet het geval? Probeer het scherm te verversen door naar beneden te swipen.
stap 7: Klik op “Start de film”.
stap 8: Selecteer rechtsboven in het scherm of je wilt casten via Chromecast of AirPlay.

Sommige films worden op Picl aangeboden met een voor- of nafilm. Deze vind je in de streamingapp door onderin het scherm te klikken op ‘film’.

Let op: het is niet mogelijk om in de app films te kopen. Dat doe je altijd op de site van Picl. De app is alleen bedoeld om je films makkelijker naar je televisie te streamen.

Hoe werkt het?

stap 1: Selecteer een nieuwe film die je wilt zien.

stap 2: Bekijk de trailer of klik op ‘Bekijk de film’.

stap 3: Selecteer een filmhuis (de films op Picl.nl worden aangeboden door de aangesloten filmhuizen. Door een film te kijken op Picl.nl steun je jouw lokale filmhuis, yay!).

stap 4: Log in via de knop ‘Bekijk de film’. Let op: Als je voor het eerste een film bekijkt op Picl.nl, maak je via deze knop eerst een account aan.

stap 5: Betaal en geniet van je nieuwe film. Goed om te weten: je hebt vanaf nu 48 uur toegang tot de film.

Hoe zet ik de ondertiteling aan?

Spreek je geen vloeiend Frans, Deens, Italiaans, Russisch of Chinees? Geen nood! Als de ondertiteling niet vanzelf verschijnt, kun je deze heel eenvoudig handmatig aanzetten.

Kijk je de film via een browser?
In de afspeelbalk, rechtsonder in het scherm, kun je klikken op de CC knop. In het keuzemenu dat verschijnt kun je vervolgens klikken op ‘Nederlands’ of ‘Dutch’.

Kijk je de film via de Picl streamingapp?
Klik onder in het scherm op ‘Ondertiteling’. In het keuzemenu dat verschijnt kun je vervolgens klikken op ‘Nederlands’ of ‘Dutch’.

Hoe maak ik een account aan?

Als je voor het eerst een film op Picl gaat bekijken, dan maak je in het beginscherm van de betaling een account aan. Dat is zo gepiept. Klik op ‘Nieuw hier? Maak een account aan’ en voer een gebruikersnaam en wachtwoord in.

Je hebt een Picl-account nodig om de film te kunnen pauzeren en op een later moment óf op een ander apparaat weer verder te kijken. Je logt dan simpelweg opnieuw in via de knop ‘Inloggen’ en klikt op ‘Mijn films’. Hier zie je jouw beschikbare film(s) en tot wanneer je deze kunt bekijken. Na het klikken op ‘Bekijk film’ gaat de film weer verder op het punt waar je gebleven was.

Kan je toch niet wachten en wil je alvast een account aanmaken? Klik dan op de Inlogknop.

Wat kost een film op Picl?

Op Picl kijk je de nieuwste en beste arthouse films, zo vanuit je luie stoel. Wat nu op het witte doek draait, vind je óók op Picl. Daarom vragen wij een prijs die vergelijkbaar is met een gemiddeld Nederlands bioscoopkaartje. Voor de films die in première gaan in het filmtheater betaal je €8,99 en voor de films die je gemist hebt €4,99. Je hebt dan 48 uur toegang tot de film.

Goed om te weten: betaal je via PayPal, dan worden er extra betalingskosten in rekening gebracht. Kies je voor iDeal of betaling met een Creditcard, dan zijn er geen extra kosten voor het streamen van je film.

Hoe krijg ik opnieuw toegang tot een film?

Klik op de knop ‘Inloggen’ en log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Mijn films’. Hier zie je jouw beschikbare film(s) en tot wanneer je deze kunt bekijken. Na het klikken op ‘Bekijk film’ gaat de film weer verder op het punt waar je gebleven was.

Je kunt ook opnieuw toegang krijgen via het ontvangstbewijs dat je na betaling per mail hebt ontvangen. Deze mail heeft als onderwerp “Ontvangstbewijs en toegang tot je film bij Picl.” Gevonden? Mooi. Klik in deze mail op ‘Start de film’. Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina van de film. Klik hier op ‘Bekijk de film’ en log in met je account.

Kan ik Picl cadeau geven?

Dat kan zeker! Op picl.nl/cadeaukaart bestel je een Picl cadeaubon voor je beste vriend, (schoon)moeder of lievelingscollega. Het aantal films dat je cadeau wilt doen en of je de bon fysiek of digitaal wilt ontvangen, bepaal je zelf. De bon(nen) sturen we per post of per e-mail naar je toe – dat duurt max. 2-3 werkdagen.

Hoe gebruik ik de Picl cadeaubon?

Met de Picl-cadeaubon bekijk je thuis vanaf je eigen bank een nieuwe film naar keuze. De waarde van onze cadeaubonnen staat altijd gelijk aan een x aantal premièrefilms. Gebruik je jouw cadeaubon voor een niet-premièrefilm? Stuur dan even een mailtje naar support@picl.nl, dan maken we een aanvullende code voor je aan. Lees hier meer over de voorwaarden.

Zo verzilver je jouw cadeaubon:

  1. Klik op “Bekijk de film”
  2. Maak een account aan of log in
  3. Voer jouw code in bij “Heb je een kortingscode?” en klik op “Kortingsbon toepassen”
  4. Klik nu op “Volgende”

Veel kijkplezier!

Verkopen jullie ook strippenkaarten?

Ja! Voor de echte filmfans is er sinds kort de Picl-strippenkaart: picl.nl/strippenkaart. Kies onze 5- of 10-strippenkaart en bekijk tot 3 films gratis. Na bestelling valt de strippenkaart binnen 3 werkdagen bij je op de mat (leuk voor op je koelkast of prikbord!). En binnen 1-2 werkdagen ontvang je een digitale versie per mail. Zo kun je snel beginnen met kijken.

Hoe maak ik gebruik van een promotiecode of voucher?

Gefeliciteerd! Jij bent een winnaar van het leven want je hebt een Picl-promotiecode of -kortingsvoucher. Ok ok, we overdrijven een beetje. Maar geef toe, wat is er nu leuker dan met korting genieten van de nieuwste filmhuisfilms? Zo verzilver je de korting:

  1. Klik op “Bekijk de film.”
  2. Maak een account aan of log in.
  3. Voer jouw code in bij “Heb je een kortingscode?” en klik op “Kortingsbon toepassen.”
  4. Je korting wordt automatisch toegepast voordat je betaalt, zodat je kunt zien hoeveel je uiteindelijk afrekent. Veel kijkplezier!

Hoe kan ik een film bekijken?

Voor een optimale kijkervaring adviseren wij om je favoriete snacks en speciaalbier binnen handbereik te hebben. Want als je hebt betaald voor de film, dan begin je gelijk met genieten.

Je bekijkt de film direct, dus zonder te downloaden, in je webbrowser. Picl kijkt het lekkerst weg op Google Chrome, Internet Explorer of Safari. Ben je niet zo technisch? En wil je weten of je ook via jouw pc, tablet, laptop of tv de film kunt bekijken? Dat is makkelijk: als je de trailer kunt zien op je scherm, dan kun je de film ook bekijken.

De film bekijk je op elke nieuwe of recent geüpdatet computer, maar ook op de iPad, iPhone, iPod Touch, de meeste Android-tablets en smartphones. Je kunt de film daarnaast op je tv afspelen door je computer aan te sluiten op je televisie met een HDMI-kabel, of via Chromecast of Apple TV. Met onze streamingapp stream je Picl-films nog makkelijker naar je televisie. Nadat je een film hebt uitgezocht en betaald op de website www.picl.nl, wordt deze in de app zichtbaar en kun je de film gemakkelijk naar je televisie streamen. Je vindt de app in de App Store of Play Store.

Met hoeveel mensen mag ik een film op Picl bekijken?

Picl is uitsluitend bedoeld voor het bekijken van een film binnen de huiselijke kring. Het is daarbij niet toegestaan om met een groep een film via Picl te bekijken. Wanneer je een film wil vertonen in een openbare ruimte zoals: scholen, musea, bibliotheken, ziekenhuizen, bedrijven of overige openbare vertoningen, mag je hier Picl dus niet voor gebruiken.

Wil je toch een filmvertoning organiseren? Stuur ons dan even een mailtje naar info@picl.nl. Wij brengen je dan in contact met de rechthebbende van de film.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn aangekochte film?

Vanaf het moment dat je voor de film hebt betaald, krijg je 48 uur toegang tot de film. Je kunt dus binnen deze 48 uur de film in één keer of in delen bekijken.

In jouw account kun je bij ‘Mijn films’ precies zien hoe lang je jouw beschikbare films nog kunt bekijken.

Kan ik een film bekijken met mijn Smart TV?

Ja, dat kan via de browser van je Smart TV. Echter werkt niet elke Smart TV optimaal voor Picl-films en kan het zijn dat je problemen ervaart bij het afspelen van de film.

Een andere mogelijkheid is om de film vanaf je telefoon of tablet naar je tv te streamen via Chromecast of AirPlay. Dat werkt het beste via onze streaming-app die je vindt in de App Store of Play Store.

Meer informatie over draadloos streamen lees je hier.

Ook kun je je laptop met een HDMI-kabel verbinden aan je televisie. Meer hierover:

 

Kan ik Picl films bekijken via Chromecast?

Jazeker. Via onze streamingapp of de Google Chrome browser op je PC, laptop of Android tablet/smartphone cast je zonder problemen een film naar je televisie. Als je vanaf je iPhone of iPad wilt casten, kan dat alleen via onze streamingapp. Die vind je in de App Store.

Kan ik Picl films bekijken via Apple TV?

Er zijn verschillende manieren om de films te bekijken op je tv. Bijvoorbeeld via je Apple TV. Met onze streamingapp stream je Picl films nog makkelijker naar je televisie. Nadat je een film hebt uitgezocht en betaald op de website www.picl.nl, wordt deze in de app zichtbaar en kun je de film gemakkelijk naar je televisie streamen. Je vindt de app in de App Store.

Klik hier voor meer informatie over Apple TV.

NB Bij het gebruik van Apple AirPlay via een Samsung TV kan het voor komen dat de ondertiteling wegvalt. Probeer dan de film op een andere manier te bekijken.

Ik heb een film gekocht, kan ik deze een week later bekijken?

Helaas, dit is niet mogelijk. Vanaf het moment dat je voor een film hebt betaald op Picl.nl, heb je 48 uur toegang tot de film. Dus ook als het toch niet uitkomt, dan kun je de film alsnog later bekijken, waar wel binnen 48 uur.

Welke verbindingssnelheid heb ik nodig om een film te bekijken?

Tijdens het kijken (ook wel streamen genaamd) van de film op je computer, tablet of tv is een verbinding met het internet noodzakelijk. We raden high-speed breedband of een high-speed 3G/4G-verbinding aan voor de beste Picl-ervaring. Picl past de videokwaliteit automatisch aan je bandbreedte aan. Om de maximale resolutie en dus de beste beeldkwaliteit te kunnen vertonen, moet je de snelste verbinding kiezen die beschikbaar is.

Is de film in HD-kwaliteit?

Jazeker! Wel goed om te weten is dat onze dienstverlening automatisch omschakelt naar de beste kwaliteit die jouw systeem (computer, laptop, tablet, tv) en internetverbinding aankunnen.

Als je op de optie ‘full-screen’ klikt, schakelt de film na 5 tot 10 seconden automatisch over naar HD, zonder te bufferen. Picl gaat er vanuit dat je computer en de verbinding dat aankunnen. Als je op full-screen klikt voordat de video start, zal Picl proberen om de weergave te beginnen in HD.

Als je op een trage verbinding of een oude computer kijkt, kun je zelf ervoor kiezen om overschakelen naar een lagere kwaliteit.

Ik heb geen betalingsbevestiging ontvangen, wat nu?

Heb je geen betalingsbevestiging ontvangen? Check allereerst je Spam inbox, misschien is de bevestigingsmail hierin terecht gekomen.

Wil je jouw nieuwe film verder af kijken? Log in via de knop ‘Inloggen’ en ga naar ‘Mijn films’. Hier zie je jouw beschikbare film(s) en tot wanneer je deze kunt bekijken. Na het klikken op ‘Bekijk film’ gaat de film weer verder op het punt waar je gebleven was.

Wil je meer weten? Kijk dan bij de vraag “Hoe krijg ik opnieuw toegang tot een film?”. Lukt het niet, dan horen de medewerkers van onze helpdesk graag van je. Mail ons via support@picl.nl. Maar eh, begin vooral niet over film met ze, want dan wordt het een lang gesprek…

Ik weet mijn wachtwoord niet meer. Hoe log ik in?

Deze is makkelijk! Klik in het inlogscherm op: ‘Wachtwoord vergeten?’ en je ontvangt een e-mail waarmee je je wachtwoord opnieuw instelt. En dat is alles. Heb je deze e-mail niet binnen een paar minuten ontvangen? Kijk dan even in je Spam inbox. Grote kans dat het bericht daar is terechtgekomen.

Kan ik mijn film pauzeren en later weer kijken?

Ja hoor, geen probleem. Je kunt de film onderbreken zo vaak je wilt binnen 48 uur. Wanneer je betaald hebt en een wachtwoord hebt aangemaakt om in te loggen, kun je dat gebruiken om steeds weer in te loggen. En de film dus verder te kijken. Maar als echte filmliefhebber is het natuurlijk veel prettiger om die nieuwe film of documentaire in een ruk af te kijken. Toch?

Kan ik mijn film op een ander apparaat (verder) bekijken?

Dit kan gewoon. Je kunt je met je gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden op een ander apparaat en de betaalde film op ieder gewenst moment bekijken of hervatten binnen de huurperiode. Wil je weten hoe je opnieuw toegang krijgt? Kijk dan bij op deze pagina bij de vraag “Hoe krijg ik opnieuw toegang tot een film?”

Welke betaalmiddelen kan ik gebruiken?

De film gevonden die je wilt bekijken? Je hoeft nu alleen nog maar te betalen. Dit kan door middel van iDEAL, creditcard of PayPal. Betaal en geniet van je nieuwe film. Prettige voorstelling!

Kan ik gebruik maken van mijn Cineville-pas?

Helaas, het is niet mogelijk om films gratis of met korting te bekijken via je Cinevillepas. Dat komt niet omdat we Cineville stom vinden. Integendeel. We zijn net als zij gek op film, dus wie weet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren.

Waarom moet ik mijn adresgegevens invullen?

Om te voldoen aan de Europese wetgeving rondom cross-border portabiliteit, moeten we vanuit Picl kunnen bevestigen dat je als gebruiker woonachtig bent in Nederland. Door je Nederlandse adres te bevestigen, heb je binnen de hele Europese Unie toegang tot het aanbod van Picl.

Kan ik ook films kijken op Picl.nl in het buitenland?

Als je in Nederland woonachtig bent, kun je een account aanmaken op Picl.nl en een film kopen. Heb je al een account, dan heb je binnen alle landen van de Europese Unie toegang tot de films op Picl.

Woon je in België? Ga dan naar Picl.be.

Ben je woonachtig buiten Nederland of België, dan heb je helaas geen toegang tot ons aanbod. Picl is een samenwerkingsverband met lokale filmtheaters en filmhuizen. Dit betekent dat de rechten op het vertonen van de nieuwe films ook gebonden zijn aan Nederland of België. Jammer maar helaas. Maar als je dan toch in het buitenland bent, dan is het misschien net zo leuk om een daar naar een filmhuis te gaan om een nieuwe film te zien, toch?

Wat voor films kan ik zien?

De films op Picl worden met zorg en liefde geselecteerd door de beste filmhuizen van Nederland. Het gaat om het beste en meest actuele aanbod. Dus als je graag bij filmhuizen komt, dan is de kans groot dat je de films van Picl ook geweldig vindt.

Maar Picl is er ook voor fanatieke Netflix fans, mensen die into het IDFA documentairefestival zijn, voor iedereen die graag naar het Internationaal Film Festival Rotterdam gaat, arthouse enthousiastelingen en documentaire-tijgers. Van filmfans voor filmfans dus.

Wat is on demand kijken op Picl.nl?

On demand kijken betekent dat je waar en wanneer je wilt een nieuwe film kunt bekijken. Er zijn 38 Nederlandse filmtheaters en filmhuizen die zich hebben aangesloten bij Picl. Deze filmhuizen zijn verspreid over het hele land en bieden je in samenwerking met Picl de nieuwe films en documentaires aan.

Het fijne aan Picl is dat je niet hoeft te wachten tot je een nieuwe film thuis kunt kijken. We bieden je een actuele selectie aan van premièrefilms, geselecteerd door de programmeur van jouw favoriete filmhuis of filmtheater.

Hiermee bieden we je de service om, als je een keer niet in de gelegenheid bent om naar je filmtheater te gaan, deze bijzondere films toch te zien. Waar en wanneer je maar wilt.

Van wie is Picl.nl?

Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op (Nederlandse) film. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Je wilt namen? Picl is samenwerking tussen 38 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Herrie Film & TV.

Stichting Nederlandse Filmpromotie is in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers (wat weer het broodnodige extra inkomen oplevert). Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van film (boeh!).

Picl biedt dus een grote kans voor de toekomst van de artistieke film en wordt ondersteund door een groot deel van de Nederlandse filmindustrie. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met filmfestivals IFFR, Nederlands Film Festival en Movies that Matter.

De volgende distributeurs ondersteunen Picl: Cinemien, Cinema Delicatessen, Mokum Filmdistributie, Filmfreak, Amstelfilm, Persicoop Film, Arti Film, Imagine, Contact Film, Mooov, Cherry Pickers, Paradiso Filmed Entertainment en Cinéart.

Deze filmmedia zijn fan van Picl: Cineville, Filmkrant, Cinemagazine, Biosagenda en Film.nl

Nog steeds vragen?

Zo. We hebben je echt alles verteld over Picl. Heb je toch nog een vraag? Kom maar op. Stuur ons een bericht (support@picl.nl) en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Mail ons