Over Picl

Op Picl bekijk je de beste films van het filmhuis, direct bij jou thuis. Bij ons vind je films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals. En vooral: gloednieuwe films. Meteen vanaf de eerste dag dat ze in het filmtheater draaien, kun je deze ook online bekijken.

Picl is samenwerking tussen de Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Het doel? Samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs de beste films beschikbaar te maken voor iedereen.

Dus kun je een keer niet naar de film omdat de aanvangstijd je niet uitkomt, omdat je oppas niet kan of omdat die bijzondere speelfilm of documentaire niet (meer) bij jou in de buurt draait? Door Picl mis je nooit meer een film, want je bekijkt hem gewoon thuis.

Met jouw aankoop van een film op Picl, steun je ook nog eens één van de aangesloten Nederlandse filmtheaters. Een deel van het aankoopbedrag gaat naar het filmtheater van jouw keuze. Bedankt!

Bekijk onze teaser

Partners

Picl wordt financieel ondersteund door Creative Europe en het Filmfonds. We werken samen met de Nederlandse filmtheaters, met alle onafhankelijke distributeurs, en met het Nederlands Film Festival, Movies that Matter Festival, World Cinema Amsterdam, Ultrakort en Kijk Ons.

Ons platform is gemaakt door Creative Digital Agency GRRR en digitaal creatief bureau Videodock.

Nog steeds vragen?

Zo. We hebben je echt alles verteld over Picl. Heb je toch nog een vraag? Kom maar op. Stuur ons een bericht (support@picl.nl) en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Mail ons