Over Picl

Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousefilms. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Van wie is Picl?

Je wilt namen? Picl is samenwerking tussen de Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Herrie Film & TV.

Stichting Nederlandse Filmpromotie is in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van film (boeh!).

Bekijk onze teaser

Onze partners

Picl biedt dus een grote kans voor de toekomst van de artistieke film en wordt ondersteund door een groot deel van de Nederlandse filmindustrie. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met filmfestivals als het Nederlands Film Festival en Movies that Matter, World Cinema Amsterdam en De Nederlandse Filmnacht.

De volgende distributeurs ondersteunen Picl: Amstelfilm, Arti Film, Cinema Delicatessen, Cherry Pickers Film, Cinèart, Cinemien, Contact Film Eye Film, Filmfreak, Gusto Entertainment, Imagine Film Distribution, Lumière, Mokum Filmdistributie, Mooov, Paradiso Filmed Entertainment, Periscoop Film, September Film, Windmill Film Distribution.

Deze filmmedia zijn fan van Picl: Cineville, Filmkrant, Cinemagazine, Biosagenda en Film.nl.

Nog steeds vragen?

Zo. We hebben je echt alles verteld over Picl. Heb je toch nog een vraag? Kom maar op. Stuur ons een bericht (support@picl.nl) en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Mail ons