Regie Voorafjes

Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

2024 wordt een minder sterk filmjaar, zo voorspellen veel analisten als gevolg van de grote Hollywoodstaking van scenaristen en acteurs. Maar niets is minder waar als je naar de line-up van verwachte films kijkt. Wij bereiden je voor op een supersterk filmjaar met onze Regie Voorafjes: eerdere werk van regisseurs die een nieuwe film uitbrengen.

In de filmtheaters kun je nu genieten van Sofia Coppala’s Priscilla, maar heb je haar doorbraakfilm The Virgin Suicides (1999) al eens gezien? Onlangs in gerestaureerde versie opnieuw uitgebracht in de bioscoop en nu exclusief online op Picl. Ook bevlogen in het verfilmen van de wereld van jongeren is de Vlaamse Fien Troch. Haar vijfde speelfilm Holly is nu te zien op het grote doek en op Picl. Kijk voorafgaand haar vlijmscherpe Home uit 2016.

Fan van de kritische blik van Marco Bellocchio op zijn thuisland Italië? Zijn nieuwste film Rapito belicht wederom een controversieel stukje Italiaanse geschiedenis. Op Picl kijk je nu Bellocchio’s eerdere Il traditore (2019), over het beruchte Maxi-proces. Landgenoot Alice Rohrwacher wist met La Chimera (vanaf 4 april te zien) een Gouden Palm nominatie binnen te slepen, dus brengen wij haar eerdere – ook in Cannes bekroonde – Le meraviglie (2014) terug.

Kon je ook niet wachten op Poor Things met Emma Stone en Mark Ruffalo? De film won maar liefst 4 Oscars (waaronder die voor Beste Actrice), dus reden genoeg om extra te genieten van Yorgos Lanthimos’ werk met zijn wraaktragedie The Killig of a Sacred Deer (2017). En voor de langverwachte, nu al niet-te-missen film van 2024 Dune: Part Two tippen we je heel graag Denis Villeneuves briljante Incendies uit 2010.

Ga alle nieuwe films van deze gerenommeerde regisseurs kijken in je favoriete filmtheater en bereid je voor (of geniet na) met onze Regie Voorafjes, nu te streamen op Picl.