Picl ♥️ Mads Mikkelsen

Kijk in het kader van The Promised Land deze eerdere rollen van Mads Mikkelsen

Wie aan Deense cinema denkt, ziet vast heel snel het gezicht van Mads Mikkelsen voor zich. En als je zou denken dat ze alleen maar Deense films met Mads erin maken, zou je niet de enige zijn. Hoewel hij in werkelijkheid slechts om het jaar een Deense film maakt, is zijn gezicht onlosmakelijk verbonden met de Deense cinema. Maar ook daarbuiten valt zijn intense blik in de smaak. Omdat zijn nieuwste film The Promised Land nu in de filmtheaters te zien is, kijk je op Picl enkele van zijn fijnste rollen.

Niet zelden wordt een acteur veelzijdig genoemd, maar Mads Mikkelsen is echt van alle markten thuis. Hij begon zijn carrière niet eens als acteur, maar als danser (denk maar aan de slotscène van Druk).Met veel gemak schakelt hij tussen genres, maar ook tussen Deense arthousecinema en grote Engelstalige films (bijv. Casino Royale, Doctor Strange en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore). En zelfs als Mads niets zegt, weet hij nog steeds te overtuigen (misschien zelfs des te meer).

Met zijn nieuwste rol in het Deense kostuumdrama The Promised Land kunnen we weer volop genieten van een zwijgende Mads – als de stoïcijnse en vastberaden kapitein Ludvig von Kahlen wil hij de weerbarstige heidegrond bedwingen. In het kader van deze film brengen wij enkele van Mads eerdere rollen terug naar je scherm: die van koninklijke lijfarts in A Royal Affair (2012) met Alicia Vikander; die van zachtmoedige kleuterleider die wordt beschuldigd van misbruik in Jagten (2012); en die van priester in At Eternity’s Gate (2018) met Willem Dafoe, waar Mads in piepkleine rol alsnog veel indruk maakt.

Kijk nu deze films met Mads Mikkelsen online op Picl.