The Mole Agent

Een eigenzinnige mix van spionagefilm en documentaire in een bejaardenhuis

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Inclusief een IDFA Extended Q&A met filmjournalist Dana Linssen en regisseur Maite Alberdi.

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis.

De vriendelijke oude man wordt ingehuurd door privé-detective Romulo. Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld. De eerste horde wordt opgeworpen door pencamera’s, smartphones en alle andere technologie waarmee hij niet bekend is. Ook vindt hij het maar lastig om de voor een spion noodzakelijke afstand te bewaren.

Wat begint als detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in iets intiemers. Zo geeft regisseur Maite Alberdi een originele blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

“Een ontroerend inkijkje in een Chileens verzorgingstehuis” ★★★★ de Volkskrant

“Een schattig pleidooi om dementerende bejaarden niet in de steek te laten” – NRC

“Een warme, meelevende blik op eenzaamheid op leeftijd” – Het Parool

IDFA Extended Q&A: The Mole Agent
Na The Mole Agent kun je kijken naar een nagesprek met filmjournalist Dana Linssen en regisseur Maite Alberdi, dat speciaal is opgenomen voor IDFA. Het nagesprek is niet ondertiteld.

Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.