Lara

Een geliefd Duits drama over een moeder en haar getalenteerde zoon

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Zangkom Redux, aangeboden door Ultrakort.

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag. Ook is het de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie.

Maar Viktor is het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die speciale dag niets van zich horen. Lara’s pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

★★★★ NRC

★★★ Volkskrant

“Grand dame Corinna Harfouch is hier op haar best en kan zich met gemak meten met acteergrootheden als Charlotte Rampling of Isabelle Huppert.” – de Filmkrant


Over Zangkom Redux
Betoverende animatieverbeelding van een onverwachte en intense versmelting van twee eenzame zielen wier paden elkaar in de eindeloze leegte kruisen. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.