Gouden Kalf Selectie

De mooiste Nederlandse films van het jaar, die kans maken op een Gouden Kalf

Wist je dat Nederland een van de grootste exporteurs is van cameramensen? En dat Nederland bekend staat als een van de specialisten in animatiefilm? De Nederlandse film is van topniveau en dat wordt ieder jaar weer bewezen op het Nederlands Film Festival. Als fans bieden wij op Picl ook films aan uit de selectie van het Nederlands Filmfestival 2022.

Zo kijk je thuis enkele van de mooiste films van het jaar, die kans maken op een Gouden Kalf. Van doortastende documentaires tot fantasierijke fictie en kwaliteitsvolle kinderfilms. En we maken ook (een klein beetje) plek voor de Ultrakort: animatiefilms van eigen bodem die niet meer dan twee minuten duren, maar je wel eindeloos bijblijven.

Als je de beste Nederlandse acteurs aan het werk wil zien dan kan je kiezen tussen een van deze films: Captain Nova, Do Not Hesitate, Femi, Splendid Isolation, Met Mes, White Berry, Strijder en The Last Ride of the Wolves.

Of leer je liever bij over de wereld door de lens van een Nederlandse documentairemaker, dan kan je deze films zien: Myanmar Diaries, Shabu, Housewitz, Three Minutes – A Lengthening, Turn Your Body to the Sun, The Mirror and the Window, M’n Beessie en Ik en L’Amour/La Mort. Extra leuk: deze laatste docu is als exclusieve voorpremière te zien.

Meer zien van het NFF? Hier vind je onze selectie van de Debuutcompetitie.

En vergeet ook zeker niet het NFF te bezoeken. Dat kan tussen 21 en 30 september, in Utrecht én in filmtheaters door heel Nederland. Het programma vind je hier.