Beste Films van 2023

Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

Tijd om de notitieblokken erbij te pakken en de ‘best of’-lijstjes te schrijven, want het jaar zit er bijna op. Wij zijn alvast aan de slag gegaan en hebben voor jullie de beste films van 2023 gebundeld in een programma. We selecteerden de mooiste films, films die prijzen wonnen, de populairste films, films met de beste recensies en films die we nooit meer zullen vergeten.

Blik met ons terug op een bewogen jaar dat de aarde deed daveren in Syrië, Turkije, Marokko en Afghanistan, waarin de NAVO de Finnen verwelkomde, waarin de koning excuses aanbood voor het slavernijverleden, Nederlandse vrouwen de atletiekwereld domineerden, het jaar waarin natuurrampen in Libië en Hawaii woedden en waarin Palestijnen en Israëliërs slachtoffers werden van een verschrikkelijke oorlog.

Op filmisch gebied gaat 2023 de geschiedenisboeken in als het jaar dat de wereld verdeelde tussen Barbie en Oppenheimer. En tussen het Barbie-roze en de Oppie-manie werden prachtige films gemaakt. Die hebben we voor je verzameld: bekijk de beste films van 2023 hier.

Stream nu Das Lehrerzimmer, Smoke Sauna Sisterhood, Aftersun, The Quiet Girl, The Whale, All the Beauty and the Bloodshed, No Dogs or Italians Allowed, The Blue Caftan, Godland, Past Lives, Anatomy of a Fall en Sweet Dreams op Picl.

Benieuwd naar wat we voorgaande jaren selecteerden? Hier vind je onze Beste Films van 2022 en hier onze Beste Films van 2021.