Zomervacht

Knap drama over broederliefde en slotfilm van het Nederlands Film Festival

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Tijdens een broeierige zomer moet de 13-jarige Brian voor zijn verstandelijk gehandicapte broer zorgen. Hoewel Brian zijn zomervakantie heel anders had voorgesteld, blijkt de loyaliteit tussen de broers sterker dan hun verschillen. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat diegene nodig heeft? En wie zorgt er ondertussen voor Brian?
 “Subtiele, doorvoelde film”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De jonge rauwdouwer Brian woont samen met zijn vader Maurice in een afgetrapt woonwagenkamp, ergens aan de Belgisch-Nederlandse grens. Na de zomer zullen ze écht verhuizen naar een ‘normaal’ huis, belooft Maurice. Maar door een onverwachte wending krijgen ze een nieuwe huisgenoot: Brians geestelijk beperkte halfbroer Lucien. Terwijl dit roet in het eten gooit van de zomerplannen van Brian ontstaat er niettemin toch een band tussen de twee. Het wordt een zomer die beide broers nooit zullen vergeten.

Het rauwe Zomervacht was de slotfilm van de 43ste editie van het Nederlands Film Festival. De film is het regiedebuut van aanstormend filmtalent Joren Molter en won het Gouden Kalf voor beste productieontwerp.
 


 

“Een razendknap debuut van Joren Molter” ★★★★ Trouw

“De fraaie ambivalentie zie je zelden in een Nederlandse film” ★★★★ NRC

“Fraaie verfilming van de gelijknamige ­roman van Jaap Robben” ★★★★ VPRO Cinema

“Transformeert al snel van een traditioneel drama naar een soort eigenaardige, cartooneske genrefilm, waarin broederliefde alles overwint” – de Filmkrant

“Een sprankelende debuutfilm” ★★★1/2 Cinemagazine

  • Still van de film Zomervacht

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.