Youth

Tussen het geratel van naaimachines zien we het echte leven van Chinese jongeren

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Let op: deze film is alleen beschikbaar met Engelse ondertiteling.

Genomineerd voor de Gouden Palm als eerste documentaire in vijftien jaar toont Youth (Spring) het veelzijdige leven van Chinese jongeren in het textielstadje Zhili. Met ups, downs, lange werkdagen, veel naaimachines, Chinese popmuziek, vriendschap, liefde en dromen.
 “Nieuw hoogtepunt in het oeuvre van Wang Bing”

★★★★ NRC

 


 

De Chinese Wang Bing is een van de grootste en meest innoverende hedendaagse filmmakers. In het uitgebreide Youth volgt hij de intimiderende, dagelijkse arbeid van jonge textielarbeiders in Zhili, 150 km van Shanghai. Deze stad met als hoofdstraat het mogelijk ironische ‘Happiness Street’, richt zich op de textielproductie. Vanuit alle omliggende dorpen op het platteland komen jongeren naar de fabrieken. Ze zijn begin twintig, delen slaapzalen en kletsen in de gangen na de werkdagen van soms wel 15 uur. Ze werken onvermoeibaar om op een dag een gezin te kunnen stichten, een huis te kunnen kopen of een eigen werkplaats te kunnen opzetten. Tussen hen worden vriendschappen en liefdesaffaires gemaakt en verbroken, afhankelijk van de seizoenen, faillissementen en van familiedruk.

Youth (Spring) werd gefilmd over een periode van zes jaar en is de eerste film in een project waarin Wang Bing meer dan 2,600 uur filmmateriaal wil verwerken.
 


 

“Wie zich eraan overgeeft, krijgt de mogelijkheid zich tijdelijk op een dieper niveau te verbinden aan een wereld die velen aangaat, maar die voor nagenoeg iedereen verborgen blijft.” ★★★★ de Volkskrant

“Levert een fascinerend kijkje op in het leven van Chinese jongeren” ★★★★ Trouw

“Een vervreemdende kijkervaring” – Het Parool

“The hope and idealism of the workers is moving” ★★★★ The Guardian

  • Still van de documentaire Youth

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.