When F***ing Spring is in the Air

Roadmovie dwars door Europa waarin Kasia haar afwezige ouders zoekt

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Nog 2 dagen beschikbaar

In de greep van geldzorgen, een ongeplande zwangerschap en het overlijden van haar oma staat de 17-jarige Kasia er plots alleen voor. Zonder onderdak of geld voor een abortus lijken haar afwezige ouders haar enige oplossing. When F***ing Spring is in the Air is een eigenzinnige roadmovie waarin nieuwe familieleden worden ontdekt en lang verborgen geheimen tevoorschijn komen.
 “Thema’s worden wonderbaarlijk licht met elkaar vervlochten”

★★★ de Volkskrant

 


 

De 17-jarige Poolse Kasia is rebels, eigenzinnig en vooral: verliefd. Ze is vervreemd van haar ouders en groeit liefdevol op bij haar katholieke oma. Totdat ze zwanger blijkt, haar relatie uitgaat en tot overmaat van ramp ook haar oma overlijdt. Geld voor een abortus is er niet en aan haar vriendje heeft ze ook niks. Ze besluit dat het tijd is om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren. De zoektocht naar deze emotionele schadevergoeding, voert haar dwars door Europa naar Duitsland en Nederland en confronteert haar met schokkende opgekropte familiegeheimen. Welk pad zal Kasia inslaan?

When F***ing Spring is in the Air is een coming-of-age en roadmovie ineen, waarin alle spanningen tot een ongekend hoogtepunt komen. Regisseur Danyael Sugawara studeerde in 2004 af aan de Nederlandse filmacademie. In 2009 won hij een Gouden Kalf voor zijn aangrijpende familiedrama Alles Stroomt met Anneke Blok in de hoofdrol.
 


 

“Schurend komisch drama” ★★★★ FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlandse films

    Hier vind je een overzicht van de Nederlandse films die nu op Picl te zien zijn

    Bekijk programma