What Do We See When We Look at the Sky?

Prachtig romantisch en geestig sprookje in het zonnige Georgië

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Lisa en Giorgi komen elkaar tegen aan de poorten van een school in Kutaisi, Georgië. Het is liefde op het eerste gezicht en opeens begint alles om hun heen tot leven te komen. Maar in die betovering heerst ook een mysterieuze vloek. 
 “Een wonder van een film”

★★★★ NRC

 


 

Het is zomer in de zonnige Georgische provinciestad Kutaisi. Lisa en Giorgi botsen toevallig tegen elkaar aan en het is meteen liefde op het eerste gezicht. Als ze elkaar later weer tegenkomen, besluiten ze de volgende dag samen koffie te gaan drinken. Maar op die ochtend blijken ze geteisterd door een raadselachtige vloek: ze zijn als twee heel andere mensen wakker geworden. Zullen ze elkaar ooit weer ontmoeten?

What Do We See When We Look at the Sky? is een romantisch verhaal met een vleugje magisch realisme en een heerlijk vaal kleurenpalet. De film neemt je mee in een sprookjesachtige wereld, vol alledaagse schoonheid en nonchalante sensualiteit. Net als in zijn vorige film Let the Summer Never Come Again, is het de poëzie van de doelloosheid die regisseur Alexandre Koberidze in staat stelt om voelbaar te maken bij welke mooie dingen we zelden bij stilstaan in ons dagelijks leven.
 


 

“Idyllische schoonheid” ★★★ VPRO Cinema

“Eigenaardige, eindeloos meanderende liefdesfilm” ★★★ de Volkskrant

“Een bescheiden meesterwerk” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.